Foto: Screenshot 3. NAGRADA BRNISTRE Jednom od najljepših staza na Jadranu ovaj vikend jurit će više od 70 automobila

3. NAGRADA BRNISTRE Jednom od najljepših staza na Jadranu ovaj vikend jurit će više od 70 automobila

Od popularnih 'Fića' prerađenih metodama uradi sam u jurilice do automobila većih kubikaža, tog će se dana u Omišu zaista imati svega za vidjeti i čuti, najavljuju iz AK Oneum

Na jednoj od najljepših staza na Jadranu za vikend će se održati zanimljivo automobilističko natjecanje. Riječ je o 3. Nagradi Brnistre, natjecanju u Formula Driver disciplini. 

- Formula Driver je novija disciplina auto sporta koja objedinjuje brzinu i tehničke mogućnosti automobila s vještinama vozača. Vozači će se natjecati na stazi dugoj 2 kilometra s 13 umjetnih suženja staze kroz koja samo najspretniji prolaze bez teškoća - poručuju iz Auto kluba Oneum iz Omiša. 

Više od 70 prijavljenih natjecatelja u nekoliko klasa će odmjeriti snage na cesti koja spaja Omiš i omiško zaleđe, u predivnom ambijentu surovih stijena s pogledom na kanjon Cetine i njeno ušće.

- Od popularnih 'Fića' prerađenih metodama uradi sam u jurilice vrijedne divljenja do automobila većih kubikaža pomno slaganih u garažama entuzijasta, tog će se dana u Omišu imati zaista svega za vidjeti i čuti. U gledalište su pozvani svi neovisno o godinama. Povedite svoju djecu da uživaju u nečemu što inače imaju priliku gledati samo na televiziji. Natjecanje se može pratiti cijelom dužinom staze, a gledatelji ostale detalje mogu naći na našem službenom događaju na Facebooku ali i na letcima koje će dobiti prilikom dolaska na stazu - poručuju iz AK Oneum.

Cesta Omiš-Gata bit će zatvorena u nedjelju od 9 do 19 sati. Natjecanje se sastoji od jednog treninga i tri vožnje, a prvo vozilo na startu očekuje se u 11 sati. Od prvog treninga do kraja natjecanja svaka nova vožnja se može očekivati u razmaku od 15 minuta nakon završene prethodne vožnje. Podjela pehara po završetku natjecanja je na tartu utrke.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46590, "");
Pregledaj komentare