Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRAČ FILM FESTIVAL 'Zbornica' ne prestaje oduševljavati

BRAČ FILM FESTIVAL 'Zbornica' ne prestaje oduševljavati

Nives Ivanković osupnula prisutne

'Zbornica' niže uspjeh za uspjehom čemu svjedoče i brojne nagrade, poput 5 Zlatnih arena na netom završenom Pula Film Festivalu, od kojih je i Velika zlatna arena za najbolji film. Uz to je i nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji dugometražni igrani film 2022. godine. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na nagradu prestižnog filmskog festivala Karlovy Vary gdje je film na zatvaranju nagrađen posebnim priznanjem glavnog žirija te priznanjem Ekumenskog žirija.


Na trećoj večeri Brač Film Festivala publika je imala priliku pogledati ovaj izniman filmski uradak Sonje Tarokić, a na predstavljanju je bila i glumica Nives Ivanković

'Uvijek se rado vraćam na Brač Film Festival i veliko mi je zadovoljstvo vidjeti da ovaj divni mladi Festival iz godine u godinu raste i po ničem se ne razlikuje od velikih festivala, baš zato sam sigurna u njegovu dobru i blistavu budućnost. Radujem se što će bračka publika pogledati film, ja naravno nisam i neću, ali sam već na snimanju znala da će to biti to. Uostalom to su i potvrdile brojne osvojene nagrade. Želim svima da uživaju u filmu, a ja ću slušati bilo i reakcije publike', izjavila je Nives Ivanković. 

Podsjetimo, Nives u filmu glumi manipulativnu ravnateljicu Vedranu, koja vladavinu nad nastavnicima i roditeljima učenika ostvaruje žestokim nadglasavanjem i povremenim odglumljenim 'slomovima živaca' u kojima uspijeva prestrašiti sve sukobljene strane dovoljno da se privremeno umire. 

Film je oduševio sve prisutne, a u publici se nerijetko čuo komentar da je 'Zbornica' ' jedan od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme'.


Sutra je posljednja večer ovogodišnjeg Brač Film Festivala, a publika će imati priliku pogledati sportsku dramu 'Zlatni dječak', redatelja Ognjena Jankovića koji donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalni svijet sve teže pomiruje privatni život sa zahtjevima vrhunskog sporta.

Vaša reakcija na temu