Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash DALMACIJA LIFESTYLE Splićani znaju spojiti ugodno s korisnim!

DALMACIJA LIFESTYLE Splićani znaju spojiti ugodno s korisnim!

Do 7. svibnja sedam velikih koncerata u Splitu

Izložbe, prezentacije, sajmovi, predstave, regate i koncerti...

Nema čega nema i za koga nema na ovogodišnjoj proslavi Dana grada Splita i njegovog zaštitnika, svetog Duje!

- Stiglo je vrijeme onog dobro poznatog splitskog šušura i zajedništva u kojem centar grada živi punim plućima. Iz manifestacije u manifestaciju ideja je svaki novi program učiniti što bogatijim i što zanimljivijim za sve generacije - otkrila nam je voditeljica manifestacija Grada Splita, Lorena Šipić.

S obzirom na to da će se održati preko 60 manifestacija tijekom 10 dana, ovogodišnja Sudamja je uistinu – nikad bogatija!

Devetnicom u čast sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, označen je početak brojnih događanja na 30 gradskih lokacija, među kojima je ove godine i Pjaca.


Upravo će tamo ovoga petka u 20 sati zapjevati moćni hrvatski vokali - 4 Tenora, koji nisu mogli sakriti oduševljenje da nastupaju u Splitu nakon rasprodanih dvorana diljem Hrvatske.

Znaju Splićani guštat i po danu, to se zna. Baš zato će Natali Dizdar ambijentu našeg lijepog grada na Pjaci, 4. svibnja od 13 sati biti pravo osvježenje i glavna i odgovorna da digne subotnje guštanje na veći level.

Isti dan, na velikoj pozornici na Rivi, udružit će se miljenici mlađe publike, Vojko V i Grše gdje će, ne sumnjamo, izvesti svoje 'najtvrđe' hitove.

Proslava se u nedjelju kroz jutro seli na Marjan da se nadišemo svježeg zraka, jer se obilježava Dan Marjana. Od 9.30 sati nadalje kreću izviđačke igre, storytelling Marka Uvodića pa i koncert klapa na vidilici. I najmlađi će se sigurno razgibati uz Čarobne animatore od 11 sati, a sve skupa će se zaokružiti tradicionalnim blues festivalom 'Blues u parku' na pozornici amfitetara ispred ZOO-a koji započinje u 12.30 sati.


S Poljuda na Rivu!

Nakon utakmice Hajduka i Varaždina, nedjelju će u večernjem terminu začiniti Alen Vitasović, koji će od 21 sati zapjevati na Rivi pred mnogobrojnim splitskim fanovima.

Njegovo mjesto na pozornici će već idućeg dana - 6. svibnja, zauzeti vokalisti A strane čiji će glasovi biti impresivna uvertira u vrhunac proslave koji nas očekuje u utorak!

Na sam dan svetog Dujma, 7. svibnja, cjelodnevni program u gradu, tradicionalna tombola i velika završnica - bit će okrunjeni koncertom Petra Graše i velikim vatrometom na Rivi.

No prije svega – Praznik rada!

Tradicionalna fešta na Marjanu počinje već od 11 sati na platou ispred Zoološkog vrta, gdje će se dijelit više od 3000 porcija graha.

U 11.30 sati nastupit će Svijet čarolije s dječjom cirkuskom predstavom za najmlađe, nakon čega slijedi mini disco.

Bit će disca i za starije, i to - otočkog! Za to će bit zaslužna ekipa iz Mjesnog odbora.

- Bi' će pive, fažola, svega. Masu svita, dođite feštat s nama - pozvao je sve Siniša Garbin iz ovog veselog banda, a voditeljica manifestacija Grada Splita, Lorena Šipić, potvrdila je kako će gastronomska ponuda bit na nivou!

- Svi posjetitelji uživat će u bogatoj ponudi hrane i pića, a splitski craft pivari Mandrill i Prostor pobrinut će se za povoljnu i raznoliku ponudu - rekla je Šipić.

Ni za prijevoz ne trebate brinuti jer je Promet osigurao besplatne autobusne linije za Marjan koje će prometovati od HNK do marjanskog platoa.

Detaljan program Sudamje potražite na službenim stranicama Grada Splita, Turističke zajednice Grada Splita i www.znjan.hr.

Vaša reakcija na temu