Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN O' KVADRILJE Rasplesana trogirska Pjaca, evo kako je bilo

DAN O' KVADRILJE Rasplesana trogirska Pjaca, evo kako je bilo

Šesnaest parova zaplesalo je točno u podne

Iza nas je još jedan veseli i rasplesani dan, a ujedno i važna kulturna manifestacija grada Trogira - Dan o' Kvadrilje!

Povodom Svjetskog dana plesa posjetitelji i građani Trogira zaista su uživali u nastupu KUD-a Kvadrilja. Kulturno umjetničko društvo Kvadrilja jedno je od društava s najdužim kontinuitetom djelovanja u Trogiru, a osnovano je prije pola stoljeća s ciljem očuvanja i populariziranja trogirskog kulturnog identiteta.

Sve je započelo točno u podne na Pjaci, društvo od šesnaest parova, uz pratnju Mandolinskog orkestra, izvelo je svoj tradicionalni ples, koji se u ovom obliku sačuvao samo u Trogiru. Više desetaka sugrađana i turista imali su priliku upoznati te uistinu iskusiti trenutke unikatne trogirske plesne baštine.

Po završetku nastupa održana je svečana sjednica na kojoj su se podijelila priznanja svim plesnim umjetničkim voditeljima (ili njihovim zastupnicima), od osnutka društva do danas.

Ove je godine Dan o' Kvadrilje evoluirao u Dane o' Kvadrilje koji su započeli još 12. 4. održavanjem 'Donatorske večeri', nakon koje je 19. 4. uslijedio Okrugli stol s temom 'Trogirska narodna nošnja' te dvodnevni seminar 'Jadranske plesne zone' (26.-28. 4.).

Vaša reakcija na temu