Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marijo Bašić Djeca izvela Shakespearea: 'Ovo je dragocjeno i za njih i za Split!'

Djeca izvela Shakespearea: 'Ovo je dragocjeno i za njih i za Split!'

Prva generacija polaznika Glumačkog studija kazališta Playdrama odigrala 'San ljetne noći'

Do posljednjeg mjesta ispunjeno Gradsko kazalište lutaka zabavljalo se i dugo, dugo pljeskalo izvedbi predstave 'San ljetne noći' Williama Shakespearea u subotu navečer. Za preko 60 minuta dobre zabave zaslužna je prva generacija polaznika Glumačkog studija kazališta Playdrama, 27 djece u dobi od 10 do 15 godina. 

Glumica Anastasija Jankovska režirala je 'San ljetne noći', s djecom je radila Shakespeareovu komediju godinu dana, od čega dva mjeseca intenzivno i svi zajedno su izuzetni.

Bez ikakvog pretjerivanja, možda je najbolji zaključak ravnateljice Gradskog kazališta lutaka Marije Tudor kako su napravili nešto dragocjeno i za njih i za Split.

Zapljeskati valja i samoj ideji da 27 djece uči i radi Shakespearea. A poseban naklon što su odigrali tako razigrano i iskreno, kako samo djeca to znaju. Svakako, posebno treba pozdraviti ideju da se predstava izvodi u Gradskom kazalištu lutaka.

- Mislim da smo svi oduševljeni! Kazalište Playdrama, redateljica Anastasija Jankovska i 27 djece izveli su pravi pothvat. Dvadeset i sedam djece, u dobi od 10 do 14 godina igraju Shakespearea, zabavljaju svih nas i zabavljaju se na sceni. Vjerujem da će zaintrigirati i zabaviti svoje vršnjake, kao i malo starije koji će idućih dana gledati predstavu. Svojom predanošću su pokazali što sve djeca mogu, koji sadržaji mogu nadahnuti i to u poplavi svega što se danas nudi. Ovo što su napravili je dragocjeno i za njih i za naš grad - podvukla je Tudor.

Mladi 'glumac' Franko Jakovčević u ulozi Demetrija, šarmer na sceni otkrio nam je kako se osjećao.

- Gušta san, ali bilo je naporno raditi. Na kraju je ispalo puno bolje nego što smo očekivali - iskren je Franko.

Na upit vidi li sebe na kazališnim daskama mudro nam je odgovorio kako je rano za reći, ali za sada mu je privlačno biti glumac.

Redateljica je zasluženo primala čestitke, iscrpljena, ali zadovoljna rekla nam je kako se nada da se vidi sav trud djece i sve što su napravili, od ovladavanja govorom do pokreta.

- Sva su ova djeca posebna i sve su greške moje, niti jedna njihova - navela je.

Zaplješćimo na kraju djeci, roditeljima, kazalištu Playdrama i kazališnim umjetnicima koji su podarili Splitu jednu lijepu jesensku noć i na svjetlo izveli neke nove klince.

Spomenimo na kraju sva imena: Marin Aschero, Vito Aschero, Lucija Baloević, Dora Bičanić, Dora Blaić, Damira Bočina, Leonarda Bojić, Marko Brko, Klaudia Bušić, Petar Čakić, Lidija Dragun, Zara Grubešić, Luiđa Ivančević, Franko Jakovčević, Irma Jerončić, Ana Maleš, Roko Marini, Lucija Matić, Vanja Mihajlov, Bartul Mušura, Katarina Oreilly, Sara Pleština, Bepo Rončević, Damjan Šarić, Lucija Tomić, Ana Ugrina i Sara Žižić uz poruku - samo naprijed!

Vaša reakcija na temu