Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FESTIVAL MODRO I ZELENO: Glazba, kultura i nasljeđe u srcu Makarske!

FESTIVAL MODRO I ZELENO: Glazba, kultura i nasljeđe u srcu Makarske!

Poseban trenutak bit će svečana dodjela Nagrade Milan Mladenović

Makarska će ovog tjedna postati središte glazbe, umjetnosti i kulture zahvaljujući Festivalu Modro i Zeleno 2024, koji će se održati 20. i 21. rujna na Kačićevom trgu. Ovaj festival, koji spaja prirodu i umjetnost, donosi bogat kulturno-zabavni program te okuplja vrhunske izvođače i posjetitelje iz cijele regije.

Petak, 20. rujna, bit će rezerviran za energične nastupe popularnih bendova Pips, Chips & Videoclips i Jonathana, koji će osigurati atmosferu za pamćenje.

Subota, 21. rujna, donosi vrhunske izvedbe rock sastava M.O.R.T. i Ljubičica, prošlogodišnjih dobitnika Nagrade Milan Mladenović, koji će na jedinstven način oživjeti duh festivala.

Poseban trenutak festivala bit će svečana dodjela Nagrade Milan Mladenović, koja se dodjeljuje u čast slavnog frontmena grupe Ekatarina Velika. Milan Mladenović ostavio je neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni, prvenstveno kroz bendove poput Šarlo Akrobata i Ekatarina Velika. Njegova glazba odražavala je snažne antiratne poruke i jedinstvenu poetiku koja je spajala rock s dubokim lirskim izrazom. Posebna veza Mladenovića s Makarskom proizlazi iz njegovih čestih posjeta gradu tijekom života, gdje je tražio inspiraciju za svoja umjetnička djela.

Ulaz na sve programe je besplatan, a sve detalje i najnovije informacije možete pratiti putem društvenih mreža festivala Modro i Zeleno.

Vaša reakcija na temu