Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash FESTIVAL SPLIT ZA DJECU: Više od 50 manifestacija i velika završnica uz T-Rex show i Domenicu na Pjaci!

FESTIVAL SPLIT ZA DJECU: Više od 50 manifestacija i velika završnica uz T-Rex show i Domenicu na Pjaci!

Vikend posvećen djeci

Od 4. do 6. listopada 2024. godine na brojnim gradskim lokacijama, u organizaciji Romane Ban i uz potporu gradskih ustanova, održat će se Festival Split za djecu! Događaj je namijenjen djeci, njihovim roditeljima te stručnjacima koji rade s djecom. Festival donosi preko 50 besplatnih kulturno-umjetničkih, STEM, sportskih i zdravstvenih aktivnosti za djecu u dobi od 0 do 12 godina.

Uz bogat program aktivnosti za djecu, posjetiteljima s djecom bit će omogućen besplatan ulaz u gradske muzeje 5. i 6. listopada. Festival uključuje i konferenciju za roditelje i stručnjake koji rade s djecom, kao i sajam razmjene rabljene dječje odjeće, obuće, igračaka i slikovnica, a za sam kraj, u nedjelju od 18 sati na Pjaci će animatorsko-akrobacijski duo, Svijet čarolije, izvesti svoj T-Rex show!

'To je jedno uzbudljivo, jedinstveno iskustvo u kojem se pojavljuje dinosaur Dinko. On je T-Rex koji izgleda kao pravi. Visok je preko 2 metra, a dug 4.5 metara. Otkad ga je Poco upoznala postali su najbolji prijatelji i od toga dana stalno su zajedno. Idu na plažu, u šetnje, u trgovinu, idu na nogomet, igraju se... Iako Dinko ima samo 6 godina, on je velik, ali jako je dobar i razigran - baš kao i sva djeca. U interaktivnoj predstavi s djecom računa, pleše, igra se i pokazuje im svoje vještine', rekla je članica Svijeta čarolije, Lea.

Nakon predstave djeca će imati priliku uslikati se s Dinkom, a onda na pozornicu izlazi Domenica koja je najavila pravi show.

'Velika mi je čast i zadovoljstvo nastupiti na zatvaranju ovog divnog festivala za djecu. Djeca su za mene posebna publika - uvijek iskrena i puna energije. Zajedno ćemo proslaviti završetak festivala na najbolji mogući način - pjesmom i plesom. Iskoristit ću priliku da vas sve pozovem u nedjelju u 18 sati na Pjaci. Vidimo se!', poručila je mlada glazbenica.

Priliku za pozvati velike i male iskoristila je i Lorena Šipić, voditeljica manifestacija grada Splita: 'Ne propustite ovu priliku za veselje i zabavu, dođite s cijelom obitelji da zajedno zaključimo ovaj fantastičan festival za djecu', rekla je Šipić.

Vaša reakcija na temu