Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: U Zoni doživite Etiopiju o kojoj priča Jurica Galić Juka

FOTO: U Zoni doživite Etiopiju o kojoj priča Jurica Galić Juka

Publiku će odvesti u najljepše i najnegostoljubivije prirodne krajolike

Splitski pustolov Jurica Galić Juka u utorak, u 18 sati, dolazi u Zonu ispričati svoju priču o Etiopiji. Kroz putopisno predavanje 'Zemlja spaljenih lica' publiku će odvesti u najljepše i najnegostoljubivije prirodne krajolike.

- Juka je Etiopiju posjetio dva puta te je prevalio gotovo pet tisuća kilometara i dokumentirao 54 lokaliteta, atrakcije i događaja. Svjedočio je ratnim strahotama, ali i najljepšim nacionalnim parkovima. Vidio je divovske krokodile i nilske konje, hranio hijene, divio se vodopadu Tis Isat, kupao se na izvoru Plavog Nila u jezeru Tana i posjetio etničke skupine u Dolini Omo. Bio je prvi putnik izvan Etiopije koji je od početka rata posjetio Tigraj te jedan od rijetkih ljudi koji se popeo do starokršćanskih crkvi Debre Damo i Abuna Yemaha Guh. Iako Juka putovanja bilježi na svom YouTube kanalu, a putopise i fotografije objavljuje u časopisu Meridijani, ovo je prilika da priče čujete iz prve ruke i saznate poneku zanimljivost više - najavljuje Borna Goreta, voditelj kluba Zona.

Jurica Galić Juka hrvatski je putopisac, profesionalni fotograf i svjetski putnik iz Splita. Stalni je suradnik nacionalnog časopisa Meridijani. Radove su mu prenosili brojni putopisni magazini pa čak i slavni National Geographic. U fotografiji je osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih nagrada, a na izložbama je samostalno izlagao 13 puta.

Vaša reakcija na temu