Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: UOČI DANA DRŽAVNOSTI Utrka Pelješkim mostom

FOTO: UOČI DANA DRŽAVNOSTI Utrka Pelješkim mostom

'Svima čestitam Dana državnosti i blagdan Tijelova, a svim sudionicima utrke iskrene čestitke na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima', poručio je Dragan Primorac

 Uoči Dana državnosti, održano je treće izdanje utrke Pelješkim mostom 'Pelješac Bridge Run -Du Motion'. Staza je duga ukupno 5,5 km te je to bila jedinstvena prilika za više od 350 prijavljenih trkača pretrčati najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske i jednim od najvećih mostova u Europi. Utrka je započela u 20,30 sati s jednog kraja mosta (Odmorište Blaca), gdje je ujedno i cilj, a okretište je na drugom kraju mosta (odmorište Komarna). Utrkom  se obilježava važan trenutak spajanja krajnjeg  juga Lijepe naše s ostatkom države.

Utrka Pelješkim mostom je jedna od onih koje se ne propuštaju pa je tako nisu propustili ugledni liječnik i znanstvenik prof. dr. sc. Dragan Primorac i član Vijeća Hrvatskog Olimpijskog odbora, izbornik hrvatske taekwondo reprezentacije Toni Tomas, počasni konzul Republike Koreje i odvjetnik prof. dr. sc. Damir Primorac, nekadašnji prvak hrvatske u dizanju utega Matko Matković, Luka Primorac, a potporu su im dali predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Boško Čavka, Pero Pilić iz KBC Split, te glavni tajnik i nekadašnji hrvatski olimpijac u dizanju utega Amar Musić.

Od poznatijih trkača ovu utrku također nisu propustili niti ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, kao i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, te mnogi drugi.

Vaša reakcija na temu