Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: Najveći jedrenjak s kružnim jedrima na svijetu u splitskoj gradskoj luci

FOTOGALERIJA: Najveći jedrenjak s kružnim jedrima na svijetu u splitskoj gradskoj luci

'Golden horizon' danas bi trebao isploviti prema Velikoj Britaniji

Najveći jedrenjak na svijetu s kružnim jedrima usidren je na gatu u splitskoj luci. Jučer je isplovio iz Brodosplita, a uskoro bi trebao krenuti prema Velikoj Britaniji. Predstavljanje tog jedinstvenog broda održat će se nakon njegovog dolaska, a nakon toga, krajem lipnja kreće prva plovidba s putnicima.  

Britanska kruzing kompanija Tradewind Voyages zadužena je za prodaju aranžmana. Plovit će čitavim svijetom, a prva tri mjeseca u blizini Velike Britanije. 

Radi se o svojevrsnoj replici čuvenog jedrenjaka France II, koji je izgrađen 1913. godine. Brod je dugačak 162 i širok 18,5 metara te ima pet jarbola s 36 križnih jedara ukupne površine 6347 kvadratnih metara.

Vaša reakcija na temu