Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Dan crvenih haljina u SDP-ovoj organizaciji

FOTOGALERIJA Dan crvenih haljina u SDP-ovoj organizaciji

Reviju su nosile političarke svih opcija

SDP je povodom Dana crvenih haljina organizirao modnu reviju koju su nositi političarke svih političkih opcija kako bi podigle svijest o moždanom udaru kod žena. Svake godine od moždanog udara umre trostruko više žena nego od raka dojke.

Ova međunarodna kampanja se u Hrvatskoj provodi od 2019. godine i zbog poticanja zdravstvenih stručnjaka da usmjere pozornost na srčani i moždani udar u žena zbog njihovih razlika u odnosu prema muškarcima.

Simbol kampanje je crvena haljina - haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Reviju su nosile: Sabina Glasovac SDP, Mirela Ahmetović SDP, Katarina Prnjak SDP, Ivana Relata HDZ, Jelena Burazin HDZ, Kristina Vidan Pametno, Ivana Ljulj Most, Ana Dorotić Čaljkušić Centar, Maja Čović Centar, Vesna Alač SDP, Suzana Piacun SDP i Lidija Bekavac HGS.

Posebna gošća bila je prof. dr. sc. Irena Pintarić, program je vodila Anamarija Alebić.

Modeli su nosili haljine Vesna Sposa dok će voditeljicu odijevati Monika Sablić.

Za šminku je bila zadužena Callegari-talijanska škola mode i dizajna, za frizure frizerski salon Ljiljana u vlasništvu Ljiljane Jeličić Subašić, za cvijetne aranžmane zaduženi su cvjećarnica Miss te obrt Duplančić-Bećo dok je fotograf revije bio Vjeko Bilota ispred Epic picturesa.

Vaša reakcija na temu