Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Maturalna večer Grafičke škole: 'Dosta kukanja, učenici su svake godine sve bolji!'
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA Maturalna večer Grafičke škole: 'Dosta kukanja, učenici su svake godine sve bolji!'

Nemojte napuštati Hrvatsku, nigdje nije kao kod kuće - poručio im je ravnatelj Ivan Kovačević


Osmijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo u četvrtak navečer u hotelu Atrium, gdje je 160 učenika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita sa svojih 30-ak profesora uživalo u maturalnoj zabavi. Maturanti i maturantice blistali su u svečanim haljinama i odjelima, a rasplesali su se uz ritmove grupe Best. 

Ravnatelj škole Ivan Kovačević ispratio je svoju 26. generaciju maturanata.

- Rekao bih kako su maturanti svake godine sve bolji, dosta je kukanja kako ništa ne valja! Mislim da je do naš problem, ta djeca kada im se pruži i nešto da, kada znaju cilj, oni to iskoriste na najbolji način. Poručio bih im neka ne napuštaju Hrvatsku, nigdje nije kao kod kuće. Naša škola je posebna, kod nas se ne bubeta, ima različitih zanimanja gdje mogu nastaviti školovanje ili pronaći posao - istaknuo je Kovačić.

Još je dodao:

- Svaki put iznova me razveseli maturalna zabava, starim, a svake godine se pomlađujem. Zato je lijepo raditi u školi jer veseli kada djeca u četiri godine postanu djevojke i momci, a još k tome si im ugradio obrazovanje. Prisjetim se svoje maturalne zabave koja je bila u hotelu Marjan, mogu vam reći da se tu nije puno toga promijenilo. Kao i danas, željeli smo lijepo izgledati, a večeras pola svojih učenika neću prepoznati.

Momci i cure su sjajili, očito je bilo da se dobro zabavljaju.

- Osjećamo se uzbuđeno, nervozno, sretno, oduševljeno, sve emocije su nam spojene u jednu. Ovo je večer koja se dugo čeka, a s druge strane predstavlja trenutak odrastanja - kazale su nam maturantice Anđela Čupić i Ines Stolić.

Maturanti Mateo Kunac, Luka Pavlović i Duje Vukčević su pak ovog mišljenja:

- Ova večer predstavlja kraj našeg školovanja koje ćemo pamtiti po lijepim stvarima, školskim kolegama i profesorima!

Dodali su kako ih brzo očekuje 'povratak u stvarnost' jer im slijede pripreme za državnu maturu i upis na fakultete.

Vaša reakcija na temu