Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Maturalna večer I. gimnazije

FOTOGALERIJA Maturalna večer I. gimnazije

Grupa Best zabavljala je učenike u hotelu Le Meridien Lav

Osmijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo u subotu navečer u hotelu Le Meridien Lav, gdje je 148 učenika I. gimnazije iz Splita sa svojim profesorima uživalo u maturalnoj zabavi. Maturanti i maturantice blistali su u svečanim haljinama i odijelima, a zabavljala ih je grupa Best.

Ravnateljica škole Dobrila Gotovac Stipaničev ispratila je svoju prvu generaciju maturanata otkako je na toj funkciji.

- Predivan je osjećaj i energija u zraku kada gledam ove mlade ljude. Uzbuđena sam, sretna, ponosna, a pomalo i tužna što ispraćam prekrasnu generaciju učenika. Kao i uvijek, s njima odlazi i jedan dio nas. Pokušali smo im dati znanje, poučiti ih, ali prije svega usaditi neke životne vrijednosti. Poručila bih im da budu svoji, slijede svoje srce, u životu rade ono što vole, a prije svega neka budu dobri ljudi. Želim im puno uspjeha u privatnom i profesionalnom životu - poručila je ravnateljica gimnazije čiji su učenici poznati po dobrim rezultatima na državnoj maturi nakon koje upisuju željene fakultete.

- Ponosni smo kada vidimo naše učenike kao vrhunske profesionalce u svojim zanimanjima. Iako smo jezična gimnazija, naši učenici biraju šarolika zanimanja. Neka znaju da su im vrata škole uvijek otvorena za savjet, pomoć i podršku, a kada nas posjete naša djeca znamo da smo i mi odradili svoj posao kako treba - dodala je.

Nika Šimić i Marko Matković su nam prije zabave otkrili kako se osjećaju pri kraju svog srednjoškolskog obrazovanja.

- Uzbuđeno! Zaista je ovo posebna večer za nas. Svi su tako lijepi i mislim da nas očekuje jedna večer za pamćenje. Mi cure smo se spremale puno za ovu večer, imale smo puno više stvari za kupiti nego momci, ali mislim smo svi na neki način lijepi i posebni. Ipak, najviše vremena smo posvetili zabavnom dijelu programa, pripremili smo neke točke i skečeve - poručili su maturanti pa su nam otkrili po čemu će pamtiti četiri godine provedene u ovoj školi.

- U školi smo dobili veliko znanje i mislim da ćemo uspjeti ostvariti svoje snove i upisati željene fakultete. Nikada nismo požalili što smo odabrali ovu školu, uvijek ćemo je se rado sjećati po društvu i profesorima - zaključili su jednoglasno.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji Veljka Martinovića.

Vaša reakcija na temu