Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Splitska Turističko-ugostiteljska škola na Božiću u Europi

FOTOGALERIJA Splitska Turističko-ugostiteljska škola na Božiću u Europi

Pogledajte kako im je bilo

Danas je u Larnaki na Cipru svečano otvorena manifestacija Božić u Europi. Manifestacija se dugi niz godina provodi pod patronatom Udruge turističkih učilišta Europe- AEHT, a cilj je predstavljanje kulture i tradicije te gastronomskih običaja u vrijeme Božića.

Turističko-ugostiteljska škola Split predstavila je naše tradicionalne običaje i gastronomiju po recepturi naših baka. Uz svjetlo prve adventske svijeće, svijeće nade, prenijeli su na Cipar najprepoznatljivije simbole i najljepše baštinske priče koje su se generacijama prenosile s koljena na koljeno. 

Uz motive carskog Peristila, kroz korake starog splitskog plesa, preko tiramola, neizostavnog Hajduka i svjetla adventskog vijenca u izvedbi Udruge Anđeli, okupljeni iz cijele Europe mogli su uživati u okusima i mirisima Dalmacije.

Delegaciju splitske škole uz ravnatelja Ivu Bilića predstavljaju djelatnici: Nikolina Nikolla, Andrea Bilandžić, Slaven Škrabić, Tomislav Nađfej i Ivan Kovačević te učenici: Nina Mamut, Andrea Ercegovac, Karlo Matković i Marino Bašić. Svoja iskustva djelatnici ove škole iskoristit će već sljedeće godine u vidu domaćina manifestacije Božić u Europi - Split 2026, dok će se četvero mladih maturanata vratiti svojim kućama bogatiji za neprocjenjivo iskustvo prezentera svoje škole i grada na ovako vrijednoj manifestaciji. 

Kako je božićni Split danas zasvijetlio u najudaljenijoj točki Europe, pogledajte u fotogaleriji.

Vaša reakcija na temu