Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Studentice Filozofskog fakulteta u Zvjezdanom selu Mosor

FOTOGALERIJA Studentice Filozofskog fakulteta u Zvjezdanom selu Mosor

Zanimljiva terenska nastava

Drugi put ove godine, udruga Zvjezdano selo Mosor je i ove subote, 12. studenog, organiziralo izvanučioničku nastavu za studente Filozofskog fakulteta u Splitu. U programu je sudjelovalo 66 studentica Izvanrednog Diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Terenska nastava je provedena u sklopu kolegija Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj, pod vodstvom nositeljice toga kolegija, izv. prof. dr. sc. Vesne Kostović Vranješ. Program su realizirali prof. Bože Ujević, ravnatelj OŠ Kamen-Šine, te Tomislav Nikolić, voditelj programa Škole u prirodi Zvjezdanog sela Mosor i tajnik Udruge.

U okviru ove nastave, studenti su najprije posjetili izvor rijeke Žrnovnice, gdje im je Tomislav Nikolić održao kraće predavanje o važnosti voda, te o biljnom i životinjskom svijetu na i u okolici izvora. Terenska nastava je nastavljena posjetom crkvi Sv. Jure na Gracu, te crkvi Sv. Ciprijana u Gatima. Studenticama je u Gatima o povijesti Poljičke republike, poljičkom statutu, popima glagoljašima, kulturnom značaju sakralnih objekata i drugim osobitostima toga kraja rječito govorio Bože Ujević.

Uslijedio je posjet crkvi Sv. Klementa, na mjesnom groblju u Gornjem Sitnom, podno zvjezdarnice. Nastava je okončana posjetom zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor. Pod kristalno vedrim nebom raščišćenim burom, za studentice je s terase objekta upriličeno razgledavanje okolice panoramskim dalekozorom: promatrani su Vickov stup i grad Split.

Vaša reakcija na temu