Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GAST 2024: Kuhače će se uhvatiti Mirna Mihelčić, Nika Barišić, Grše, Antonio Plazibat, Borna Gojo…
Sajam GAST 2024. Piše: Dalmatinski portal

GAST 2024: Kuhače će se uhvatiti Mirna Mihelčić, Nika Barišić, Grše, Antonio Plazibat, Borna Gojo…

Humanitarna revija 'Poznati u kuhinji' na rasporedu je danas

U sklopu 28. međunarodnog sajma GAST 2024, koji se održava u Areni Zagreb od 23. do 25. veljače 2024. godine, održat će se već tradicionalna humanitarna manifestacija - gastro show 'Poznati u kuhinji', u petak, 23. veljače u 17.30 sati. Suorganizator akcije zabavnog karaktera, tijekom koje će kuhati poznata lica s hrvatske društvene scene koji to inače javno ne čine, je Udruga roditelja djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra 'Autizam 365'.

Kuharske kape na glavu i kuhače u ruke uzet će glumice Mirna Mihelčić i Nika Barišić, reper Grgo Šipek - Grše, kickboksač Antonio Plazibat, bivše rukometne reprezentativke Ivanka Momčilović i Vesna Milanović Litre, hrvatski teniski reprezentativac Borna Gojo i ekipa iz Masterchefa Anamarija Cugulin i Manuel Crnobrnja.

Iz udruge 'Autizam 365' ističu kako i ovom prigodom žele poručiti nadležnima da autizam ne poznaje ljetne ni zimske praznike, već traje 365 dana u godini, sedam dana u tjednu i 24 sata dnevno.

Upravo je ova poruka lajtmotiv kampanje #autizam365, pokrenute 2023. godine s ciljem ukazivanja na probleme s kojima se svakodnevno susreću roditelji, ali i polaznici Osnovne škole Centar za autizam Split koja je zakonski tretira jednako kao i svaka druga osnovna škola u Hrvatskoj, što znači da ljeti ne radi. Stoga je prvi cilj kojeg kampanjom žele postići organizacija ljetnog kampa za vrijeme ljetnih školskih praznika tijekom kojih bi se djeci osigurale likovne, glazbene i sportske radionice te zabavna i radna okupacija za odrasle autiste. U tome su i uspjeli prikupivši neophodnih 30 tisuća eura.

Akcija #autzam365 nastavlja se i ove godine kako bi polaznici Osnovne škole Centar za autizam proveli ugodne ljetne praznike te će sav prihod ostvaren na humanitarnoj reviji 'Poznati u kuhinji' na sajmu GAST 2024 biti doniran u tu svrhu.

Više informacija o programu događanja, potražite na www.gastfair.com.

Vaša reakcija na temu