Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com GKK raspisuje Natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini

GKK raspisuje Natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini

Natječaj je otvoren od 15. 10. do 15. 11.

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini s ciljem očuvanja čakavštine kao nematerijalne kulturne baštine i hrvatskoga kulturnoga identiteta te s ciljem poticanja književnog stvaralaštva na čakavštini.

Natječaj je otvoren od 15. 10. do 15. 11. 2020. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske, djeca i odrasli.

Humoristične priče moraju biti napisane na jednome od čakavskih mjesnih govora, s tim da priča može biti duljine od 2 do 4 kartice teksta. Svaki autor može poslati jednu neobjavljenu humorističnu priču.

Priče se šalju na adresu elektroničke pošte glendeibatude@gmail.com s naznakom 'Glende i batude' u obliku Word dokumenta nazvanog: Ime_Prezime_Naslov.doc ili Ime_Prezime_Naslov.docx, i pisanog oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 s tim da u lijevom gornjem kutu navedete: ime i prezime, godinu rođenja, adresu, e-mail adresu, broj mobitela/telefona i mjesni govor na kojem je priča napisana.

Radovi se mogu poslati do 15. studenog 2020. g., nakon čega će peteročlano Povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče, originalnost teksta i opći dojam.

Najbolji tekstovi bit će proglašeni na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela u vrimenu 'o maškar 2021., dok će svi tekstovi koje Povjerenstvo odabere biti tiskani u zborniku i predstavljeni u emisiji Kad se smijah tad i bijah na Radio Splitu.

Natječaj je objavljen na internetskoj stranici Gradske knjižnice Kaštela i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Vaša reakcija na temu