Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Harpoon Blues band večeras na Rivi

Harpoon Blues band večeras na Rivi

Jedan od najpoznatijih splitskih blues bandova počinje sa svirkom u 20 sati

Na splitskoj Rivi večeras u 20 sati počinje koncert Harpoon Blues banda, uz Otprilike Ovako zasigurno najpoznatijeg splitskog blues banda i predvodnika splitske blues scene.

Službeno postoje od polovine 2007. godine. U to vrijeme su Jadran Vušković, iskusni gitarist i jedan od osnivača legendarne Daleke Obale i pjevač i usnoharmonikaš Predrag Lovrinčević, započeli neobaveznu akustičnu svirku po splitskim klubovima. Od utemeljenja pod nazivom Harpoon Blues band pa do danas nastupaju diljem Hrvatske, ali i izvan njenih granica osvajajući polako znatan broj poklonika. 

Krasi ih suradnja sa stranim i s brojnim domaćim izvođačima od kojih moramo izdvojiti njihov rad s blues i jazz divom Zdenkom Kovačiček.

Iza sebe imaju preko 600 nastupa po raznim klubovima, gradskim manifestacijama i blues rock festivalima, a u njihovom repertoaru nalaze se obrade svjetskih plesnih blues, jive & rock and roll standarda u razdoblju od 50-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća. Na repertoaru se tako nalaze klasici poput Muddy Watersa, Willie Dixona, Little Waltera, Big Joe Williamsa, ali i bandova poput Doorsa, Led Zeppelina, ZZ Topa…

Vaša reakcija na temu