Hrvatska premijera filma 'Ja sam Steve McQueen'
Dokuma Film Festival Piše: Dalmatinski portal

Hrvatska premijera filma 'Ja sam Steve McQueen'

Dokumentarac otkriva i detalje nekih aspekata života ove zvijezde do sada nepoznatih javnosti

Kao dio programa Dugi hit film međunarodnog DokuMA Film Festivala u Makarskoj, premijerno u Hrvatskoj će se 4. lipnja u Makarskoj prikazati dugometražni dokumentarac redatelja Jeffa Renfroea 'Ja sam Steve McQueen'.

Steve McQueen će ostati upamćen kao jedna od najikonskijih filmskih zvijezda. Svojom karizmom, šarmom i talentom se od 'razbijača' iz maloga grada uspeo na poziciju najbolje plaćene hollywoodske zvijezde svoje generacije. Uvijek u sukobu s autoritetom, utjelovljavao je arhetip anti-heroja u filmovima i stvarnome životu. Živio je život 'za sebe' te je okrunjen nadimkom 'King of Cool'.

'Ja sam Steve McQueen' prati nevjerojatnu životnu priču ovog legendarnog glumca, vozača brzinskih auto utrka te kulturalne ikone. Kombinacijom originalnih intervjua i arhivskog materijala, film predstavlja kroniku McQueenove karijere, fokusirajući se na korelaciju iskustava iza i ispred kamere. Film otkriva i detalje nekih aspekata McQueenovog života i naslijeđa do sada nepoznatih javnosti.

Narator filma je Robert Downey Jr, a među glumcima, prijateljima i članovima obitelji koju sudjeluju u filmu su i glumci Gary Oldman, Pierce Brosnan i Robert Vaughn, MMA legenda Randy Couture, unuk glumca Steven R. McQueen te bivša supruga glumica Ali McGraw.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(4518, "");
Pregledaj komentare
29