Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikola Radovani IDEJA ZA SPLIT 'Trebamo se brendirati kao raspjevani grad'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

IDEJA ZA SPLIT 'Trebamo se brendirati kao raspjevani grad'

Iz Turističke zajednice grada Splita se slažu s čitateljem

Nastavljaju nam stizati ideje čitatelje za poboljšanje života u Splitu, jedan tako smatra da bismo ga trebali brendirati kao 'raspjevani grad'.

- Trebalo bi rasporediti klape i solo pjevače u srcu grada, financirati njihove nastupe tako da Split dobije nadimak 'Raspjevani grad', što u biti i je! - poručio je čitatelj Dalmatinskog portala.

Kontaktirali smo Turističku zajednicu grada Splita, koja na tom tragu već provodi aktivnosti i podržava ideje. Naime, tijekom ljetnih mjeseci u Splitu se održavaju manifestacije 'Piva klapa ispo' volta' i 'Šotobraco Splitom', koje pružaju iskustvo splitske kulture, zabave i plesa. 


U sklopu manifestacije 'Piva klapa ispo' volta' svakog ponedjeljka tijekom srpnja i kolovoza od 20 do 21 sat Srebrna i Zlatna vrata te Pjaca i Voćni trg postaju pozornice za klapsku pismu.

- Četiri klape iz KUD-a Filip Dević izmjenjuju se, svaka sa svojim jedinstvenim glazbenim izričajem, izvodeći 15-minutne nastupe. Svi prisutni na splitskim trgovima mogu uživati u klapskim harmonijama i tradicionalnim napjevima dok se sunce spušta nad gradom - rekla nam je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.


'Šotobraco Splitom', pak, od lipnja do rujna četvrtcima centar grada pretvara u mjesto plesnog spektakla. 

- Projekt 'Šotobraco Splitom' rezultat je suradnje Turističke zajednice grada Splita i Folklornog ansambla Jedinstvo Split, kojim donosimo tradicionalne splitske plesove na ulice grada. Sa šest plesnih parova i mini orkestrom 'Jedinstva' u prekrasnim splitskim nošnjama, ulice postaju pozornice koje povezuju povijest i suvremeno doba - navela je Vukšić. 

Plesno putovanje započinje u 18 ili 19 sati s Trga Gaje Bulata, prolazi kroz Marmontovu ulicu, Rivu, Voćni trg, Pjacu i Zlatna vrata.

- Svatko se može pridružiti plesu, otkriti tradiciju i stvoriti trenutke koji će zauvijek ostati u srcu - kazala je direktorica TZ-a, dodavši da je manifestacija 'Šotobraco Splitom' početkom 2018., već nakon prvog ljeta izvođenja, osvojila međunarodnu nagradu 'Srebrna Plautilla'.

Predložite svoju ideju

Dalmatinski portal nastavlja s ovim serijalom za bolji Split, koji realiziramo u sklopu projekta 'Naš grad', tako da i dalje svoje prijedloge možete slati na info@dalmatinskiportal.hr, pod naslovom 'Dobra ideja za grad'. Dio ideja ćemo prezentirati na Dalmatinskom portalu, kontaktirat ćemo i gradske službe ili tvrtke koje bi mogle dati konkretno mišljenje.

Dalmatinski portal prati više od 100 tisuća čitatelja dnevno, a mjesečno najmanje 700 tisuća, tako da poruka sigurno neće ostati neprimijećena.

Vaša reakcija na temu