Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bernard Kolevši Izložba riječke umjetnice Emanuele Santini u splitskoj Loggi

Izložba riječke umjetnice Emanuele Santini u splitskoj Loggi

U petak u 19 sati

Riječka umjetnica Emanuela Santini izlaže u splitskoj galeriji Loggia kao dio programa suradnje između HULU-a i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje. Njezina izložba pod nazivom 'Unaprijed poznato-nepoznato' se  otvara u petak, 26. travnja, u 19 sati, a može se pogledati do 10. svibnja.

Emanuela Santini u svom umjetničkom radu istražuje kreativni proces crtanja u odnosu na nesvjesno kroz teorije psihoanalitičara Carl Gustav Junga te svoje znanstveno istraživanje redovito predstavlja na konferencijama, seminarima i radionicama crteža u Hrvatskoj i inozemstvu.

'Istražujući medij crteža, Emanuela Santini poziva na razmišljanje o tome što sve crtež može biti i može li nastati mimo klasičnog umijeća crtanja. U fokusu je pokušaj da se crtež shvati šire od standardnog poimanja kakvog poznajemo u dugoj povijesti umjetnosti, mimo provjerenih metoda, poput povlačenja linija na papiru ugljenom ili olovkom', o izložbi je napisala kustosica Sabina Salamon.

Emanuela Sanitini magistrirala je Vizualne umjetnosti, Odjel Crtanja pri University of the Arts, Wimbledon College of Art u Londonu 2008. godine nakon što je diplomirala na Odjelu Grafike Filozofskog fakulteta u Rijeci. Članica je HDLU-a Rijeka od 2007., a od 2011. godine ima status samostalnog umjetnika. Trenutno završava doktorski studij pri Middlesex University u Londonu, Engleska. 

 Santini se kroz redovito izlaganje predstavila publici sa dvanaest samostalnih projekata te šezdesetak skupnih nacionalnih i internacionalnih izložbi.

Vaša reakcija na temu