Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay JEDNOSTAVAN TRIK Evo kako skratiti vrijeme peglanja

JEDNOSTAVAN TRIK Evo kako skratiti vrijeme peglanja

Svima mrzak posao

Radi se o odličnom triku koji čini glačanje puno lakšim i bržim jer je odjeća nakon takvog pranja i sušenja mekanija pa nije toliko zgužvana. Sve što vam treba je aluminijska folija.

Neki ubacuju kuglice od aluminijske folije u perilicu i sušilicu rublja – uzmu komad folije, naprave od nje kuglice veličine teniskih loptica i ubace ih u bubanj.

Kuglice od aluminijske folije pomažu da se kod pranja odjeća bolje okreće, a time i opere dok u sušilici stopiraju stvaranje statičkog elektriciteta. Neki, također, tvrde da su aluminijske kuglice odlična alternativa omekšivaču za rublje. Dovoljne su dvije do tri, prenose 24sata.

Još jedan trik kako skratiti vrijeme peglanja

Stavite komad aluminijske folije između navlake i daske za peglanje tako da sjajni dio bude gore. Skratit će vam vrijeme peglanja jer će se toplina reflektirati s folije i glačati drugu stranu odjeće koju peglate.

Oni koji su iskušali ovaj trik kažu da skraćuje vrijeme peglanja za čak pet puta - s 15 minuta za jednu košulju, na tri minute.

Vaša reakcija na temu