Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Jergović o novom Trifunovićevom uhićenju: 'Doživio je gore maltretiranje od Severine'

Jergović o novom Trifunovićevom uhićenju: 'Doživio je gore maltretiranje od Severine'

'Riječ je o nepodnošljivom policijskom cinizmu'

Pisac Miljenko Jergović tijekom gostovanja na N1 televiziji dotaknuo se, među ostalim, ponovnog uhićenja srbijanskog glumca Sergeja Trifunovića. Opisao ga je kao 'maltretiranje'. 

'O maltretiranju Sergeja Trifunovića pisao sam prije godinu dana kao i o maltretiranju Severine. Ovo s Trifunovićem jer gore jer se slučaj Severine nije događao u zemlji članici Europske unije. No njen je slučaj kod srpske javnosti izazvao zgražanje. Ovo što se dogodilo s Trifunovićem puno je gore, riječ je o nepodnošljivom policijskom cinizmu. Zamislite, splitsku policiju vrijeđaju aluzije s Instagrama Sergeja Trifunovića o njihovom ustašluku i vezi s Francetićem…

Kako ih to odjednom vrijeđa, a ostalih 365 dana u godini ponašaju se potpuno drugačije. Vidjeli smo koncert u Imotskom i kako policija gleda na to. Kako je problem kad im Trifunović kaže nešto o tome? Druga je stvar koja me ojađuje cijela lijevo-liberalna i slobodarska hrvatska scena koja se s našim ministrom vanjskih poslova zgražavala nad slučajem Severine, a danas na slučaju Sergeja Trifunovića nailazim na zastrašujuću muklu šutnju. 

Također, on i Severina imaju nešto zajedničko, ljudima na vlasti u njihovim zemljama nije stalo do njih. Da je na njihovom mjestu bio netko bliži njima, reakcije bi bile drugačije. Ovako nešto priređuje se samo onima koji su nepoželjni u svojim zemljama', komentirao je Jergović. 

Trifunović, naime, čeka ročište na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu zbog optužnog prijedloga splitske policije za vrijeđanje policijskih službenika. Uhićen je čim je stupio u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo. Prebačen je u Split i doveden na sud. Sutkinja je odlučila odluku odgoditi do sutra kada je zakazano novo ročište. 

Trifunović je ostao bez putovnice. Policija za dva prekršaja protiv javnog reda i mira traži tisuću eura kazne i 30 dana zatvora.

Vaša reakcija na temu