Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ana Kovačić Kasno ljeto: Poetska šetnja Hvarom tragom pjesama Danijela Dragojevića

Kasno ljeto: Poetska šetnja Hvarom tragom pjesama Danijela Dragojevića

U subotu, 14. rujna

'Kasno ljeto - poetska šetnja Hvarom', posebno osmišljeno putovanje kroz prostor i poeziju koje se temelji na zbirci poezije Danijela Dragojevića 'Kasno ljeto' održat će se u gradu Hvaru, u subotu, 14. rujna u 18 sati, počevši na istočnoj strani  Mandrača, s pogledom na Hvarsku pjacu i katedralu.  

Šetnja započinje pjesmom 'Ljetni dan', a nastavlja kroz poeziju Rivom, kroz Burak, preko Banketa na Sveti Marak, Fabrikom na Molu, te završava u Fabrici 35. Predviđeno trajanje šetnje koju čine razgovor i čitanje na dogovorenim lokacijama je sat i pol i svi se mogu pridružiti slobodno i bez najave.

'Kasno ljeto - poetska šetnja Hvarom' nastaje kroz dijalog i razmjenu ideja dvije umjetnice i prijateljice, bračko-zagrebačke pjesnikinje i pokretačice pjesničkog projekta Odvalimo se poezijom Sanje Baković  koja ovom prilikom gostuje u Hvaru, te hvarsko-zagrebačke multimedijalne umjetnice Ane Kovačić.

Ovaj događaj sufinanciran je od Ministarstva kulture i medija RH, u organizaciji udruge Mala/Umjetničke rezidencije CIMA koja je programski partner Umjetničkoj organizaciji 4Konekt u rukovođenju Fabrikom 35. Djelovanje Fabrike 35 financirano je od Grada Hvara, zaklade Kultura nova, te Ministarstva kulture i medija RH.

'Nakon razdoblja velikih vatri, plamen se polako utišava. Slijedi hlađenje, gašenje, umirenje. Sabiranje. Kasno ljeto vrijeme je poštenog sagledavanja i povlačenja. Ciktave igre usporavaju. 'Kasno ljeto' naslov je i knjige koju je posljednju objavio naš veliki suvremeni pjesnik Danijel Dragojević koji nas je ove godine u veljači napustio. Ostavio je za sobom tvarni, zemaljski svijet. Nama je ostavio svoju svečanu poeziju. Što ćemo s njom, naša je stvar.

Ovom prilikom, u hvarsko kasno ljeto, prošetat ćemo posebnom putanjom: zastat ćemo, umiriti se, utišati. Pročitat ćemo iz Dragojevićeve knjige 'Kasno ljeto' na svakoj od šest točaka nekoliko pjesama. O njima možemo razgovarati. Možemo i šutjeti. 'Kada ljetni dan želite zadržati, onaj iz sjećanja ili onaj iz događaja, nestajanje je ono čime se morate baviti', zapisao je u posljednjoj pjesmi knjige, u pjesmi naslovljenoj 'Ljetni dan'. Bavimo se nestajanjem ljeta. Svjedočimo', poručuje Sanja Baković.

Vaša reakcija na temu