Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Klapa  HRM-a Sveti Juraj na Splitskom festivalu

Klapa HRM-a Sveti Juraj na Splitskom festivalu

Obilježavaju 20 godina rada

U sklopu programa ovogodišnjeg Splitskog festivala koji traje od 3. do 11. srpnja nastupiti će brojna poznata imena hrvatske glazbene scene, a koncertnim nastupima će se predstaviti i klapa Hrvatske ratne mornarice 'Sveti Juraj' povodom 20 godina svog osnivanja i rada.

Tako će mornarička klapa iz Splita nastupiti na dva koncerta i to u srijedu 7.7. 2021 na Trgu Gaje Bulata uz pratnju Orkestra HRM-a i uz goste iznenađenja kao i u revijalnom show programu finalne večeri festivala uz pratnju Festivalskog orkestra pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića

- Splitski festival nije samo jedan od brendova grada Splita, nego bi se usudio kazati i prvorazredno glazbeno-zabavno događanje u Hrvatskoj. U tom smislu, zaista smo počašćeni da u godini kada obilježavamo 20 godina osnivanja i rada mornaričke klape 'Sveti Juraj' možemo nastupiti u programu Festivala zabavne glazbe u Splitu, našem rodnom gradu i to na dvije večeri, prva s našim orkestrom HRM-a ispred HNK i naravno u show programu finalne večeri ovogodišnjeg splitskog festivala uz pratnju Festivalskog orkestra pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića - izjavio je Marko Bralić, prvi čovjek mornaričke klape.

Bit će ovo prigoda u kojoj će mornarička klapa iz Splita izvesti brojne uspješnice splitskog festivala, ali i svoje autorske pjesme s novog albuma znakovitog naslova Ploviti se mora.

Inače kada je u pitanju Festival zabavne glazbe u Splitu, klapa HRM-a je dobitnik više nagrada među kojima su najznačajnije  Grand prix - festivala zabavne glazbe Split 2019. 1. nagrada publike i stručnog ocjenjivačkog suda u suradnji s Goranom Karanom i Tedijem Spalatom za pjesmu Kuća naše pisme i Grand prix - festivala zabavne glazbe Split 2009. i treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda u suradnji s Đanijem Stipaničevim za pjesmu Mali Paškin.

Vaša reakcija na temu