Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL KOLUMNA VEDRANA SMOLČIĆA: Malnar je svoje 'zvijezde' bar ismijavao bez fige u džepu
Kako to? Piše: Vedran Smolčić

KOLUMNA VEDRANA SMOLČIĆA: Malnar je svoje 'zvijezde' bar ismijavao bez fige u džepu

Sve bi mi još donekle izgledalo kao izvrsna gluma i temeljito razrađena zajebancija da se pri kraju showa nije ukazala - mama

Nedavno je, kao što znate, na RTL-u završio jedan show koji prate gotovo sve žene i poneki muškarac. Ako ne znate o čemu pričam, pomalo vam i zavidim. Ni sam nisam ostao imun na učestale najave te edukativne emisije, pa sam odlučio pogledati jednu epizodu. Znatiželja je pobijedila razum i našao sam se oči u oči s Antonijom Blaće koja je dramatično najavljivala kandidatkinje kao da, u najmanju ruku, dolaze na razgovor s Kolindom za mjesto savjetnice. Dakle, tucet i pol plus još jedna žena odabrane su u to elitno žensko društvo koje će se boriti za srce zalizanog, izdefiniranog gastarbajtera koji ne zna padeže, ali, priznajem, ima stila u oblačenju i komplimentiranju ženama. Uz to, ima i klasičnu neodoljivu kupi-prodaj priču koju svaki prekaljeni švaler prodaje vikendom u separeu. Da sam slučajno propustio trenutak u kojem junak naše priče tvrdi da među curama traži srodnu dušu, ženu, životnu suputnicu i majku svoje djece, sve bi mi imalo bar kakvog takvog smisla. 

Sve bi mi još donekle izgledalo kao izvrsna gluma i temeljito razrađena zajebancija da se pri kraju showa nije ukazala - mama. Nekako sam se nadao da će sve krenuti tragom Želine vesele liste pa da se dobro nasmijemo ako ništa drugo. Da je bar ta mama muškarac koji nakon početne napetosti i upoznavanja s curama skida periku, masku, umjetne grudi i haljinu i onako dlakav u nekom trikou poput Tarzana urlikne: 'Ja sam Gospodin Savršeni', moj smisao za humor bi bio relativno zadovoljen, a emisija bi imala epitet showa. Ostalo bi ono malo ljudskosti ispod slojeva i slojeva gluposti, kiča i uniformiranosti tih i takvih franšiza koje naše TV kuće otkupljuju od stranaca. Međutim, mama je stvarna i mama je uistinu došla popričati s kandidatkinjama da prouči koja će u narednim godinama adekvatno obnašati dužnost njene snahe. Da nije tužno bilo bi urnebesno. Umjerena, lako probavljiva, uvijek zadovoljna, naočigled skromna i beskrajno prilagodljiva je kandidatkinja koja je prva došla na noge majci. Majka ju nije iscipelarila, niti ju je dočekala na volej, već ju je fino, mekano prihvatila kao što Jordi Alba prihvaća Messijevu loptu kad ovaj mijenja stranu na protivničkoj polovici. Kako drugačije i postupiti s osobom kojoj je misija - svidjeti se. 

Stroga gospođa, potom, kroz debelu dioptriju promatra mlađu punoljetnicu koja površnim i prokuženim seksepilom povlači konce vezane za udove lutka Savršenog, dok joj iz očiju viri duševna praznina i čežnja za samozadovoljstvom. Sve udove, jasno. Majka je i nakon dotične zadržala fokus i oštrinu, pa je prodornim pogledom sagledala mimiku lica jedne nasmiješene manekenke gdje očito nije očitala ništa osim beskrajne sreće. Manekenka se smješka i dok prima komplimente i dok kritizira i dok je kritizirana i dok se ništa ne događa. Jamačno se smije i dok vrši veliku nuždu na čučavcu. Da je rođena ranih 70-ih, imala bi rezerviranu ulogu u Batmanu kao Jokerova desna ruka. Majka se kasnije konzultirala sa čitavim konzilijem rođaka, poznanika, prijatelja, savjetnika, a potom je i dala neophodne smjernice svom ljubavno dezorijentiranom sinu. Tko je tu lud, a tko luđi saznavat ćemo u narednim emisijama jer izgleda da show nije završio kad je završio, već kad se svi sudionici zarede, umru ili odu na misiju za Mars. Kažem, da nije tragično bilo bi komično.

A govorili su da je Malnar loš čovjek jer je ismijavao ograničene pojedince u eteru pred širom publikom. Željko je to bar radio onako iskreno, bez fige u džepu i dao je trenutak slave onima koje ljudi inače izbjegavaju na cesti. Ovaj show je jedno te isto, ali pritajeno, zapakirano, s figom u džepu i time mnogo, mnogo gore. 

Vaša reakcija na temu