Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KULTNA KOLUMNA: Predstavljanje 2500 stranica Robija K. večeras u Splitu

KULTNA KOLUMNA: Predstavljanje 2500 stranica Robija K. večeras u Splitu

Kroz infantilnu vizuru devetogodišnjaka iznosi se žestoka satira na račun političkih i društvenih prilika

U kinoteci Zlatna vrata večeras u 20 sati bit će predstavljen komplet knjiga Robi K. Viktora IvančićaRobija K. su objavile izdavačke kuće Ex Libris iz Rijeke, SNV iz Zagreba i Fabrika knjiga iz Beograda, a obuhvaća 35 godina rada sabranih u pet svezaka na 2500 stranica. 

Kinoteka Zlatna vrata je najavila događaj riječima da gostuje sabrani Robi K. Altimejt Edišn uz poruku izdavača, Ex Librisa:

- 35 godina u 5 knjiga, na 2500 stranica. Robi K. je kultna kolumna koja redovno izlazi već skoro tri i pol desetljeća. Glavni junak i njegova bliža okolina ne stare i ne mijenjaju se, dok se mijenjaju režimi i države. Kroz infantilnu vizuru devetogodišnjaka iznosi se žestoka satira na račun političkih i društvenih prilika. Okupljeni tekstovi cijelog razdoblja mogu se čitati kao svojevrsna alternativna historija.

O kultnom Robiju K., osim autora, govorit će Boris Dežulović, Emir Imamović Pirke i Zoran Grozdanov, dok će razgovor moderirati Vladimir Matijanić.

Vaša reakcija na temu