Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KUU 'Mosor' Gata osvojila prvo mjesto na festivalu dječjeg folklora

KUU 'Mosor' Gata osvojila prvo mjesto na festivalu dječjeg folklora

Nastupilo je 17 kulturno umjetničkih udruga

Na festivalu dječjeg folklora održanom ovog vikenda u Kutini KUU 'Mosor' Gata osvojila je prvo mjesto u kategoriji djece uzrasta od 10 do 14 godina.

Nastupilo je 17 kulturno umjetničkih udruga, a sudionici festivala izabrani su na županijskim smotrama pa je tako KUU 'Mosor' Gata u Kutini predstavljao Splitsko-dalmatinsku županiju. Svi sudionici festivala predstavili su se tradicijskim dječjim pjesmama, igrama i plesovima kraja odnosno županije iz koje dolaze. 

KUU 'Mosor' Gata izveo je gatsko nijemo, podtip dalmatinskog nijemog kola koje je prepoznao UNESCO  i uvrstio na listu nematerijalne kulturne baštine svijeta. KUU 'Mosor' Gata djeluje 65 godina, a u radu društva sudjeluju djeca iz srednjopoljičkih mjesta (Gata, Čišla, Zvečanje, Ostrvica, Smolonje, Seoca, Srinjine, Slime).
S djecom su kroz godinu radili Tomislav Jerčić i Katarina Bušić.

Vaša reakcija na temu