Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lani se radi njega nisu brale masline, šta se preskače ove godine? Otvorene su rane prijave za 8. Omiški polumaraton!

Lani se radi njega nisu brale masline, šta se preskače ove godine? Otvorene su rane prijave za 8. Omiški polumaraton!

Otvorene su rane prijave za 8. Omiški polumaraton, požuri po povoljne startnine do 15. srpnja


Otvorene rane prijave za Omiški polumaraton 2024.

'Neće nitko u masline, lakše je trčati!', 'Kako će poć brat masline kad su nestrpljivi na Poljičkom trgu čekajući start!'... Stotine ovakvih komentara prošle godine je preplavilo društvene mreže u Dalmaciji. Povod je bio Omiški polumaraton i njihov promotivni video, koji je drugu godinu zaredom na originalan način pozvao sve profesionalne i amaterske trkače da se izvuku iz neželjenih obaveza, kao što je branje maslina, i dođu na start na Poljičkom trgu. Tko je zaboravio, može se prisjetiti u nastavku. 


Šalu na stranu, rast ili pad cijena maslinovog ulja ni ove godine neće ovisiti o Omiškom polumaratonu, koje će se održati 19. listopada, ali smo gotovo sigurni da će na jesen mnogi napraviti neočekivane transfere iz berača u trkače, što bi moglo produljiti sezonu branja maslina. Omiški polumaraton otvorio je rane prijave sve do 15. srpnja za svoje 8. izdanje, tako da povoljno i na vrijeme možete početi planirati svoj transfer, a možete se prijaviti ovdje.

TZG Omiš i Udruga Dinaridi Trails

Ove godine uz Turističku zajednicu Grada Omiša u organizaciji Omiškog polumaratona sudjeluje i udruga Dinaridi Trails, koji će zajedničkim snagama osigurati nezaboravnu utrku u kanjonu Cetine.

Ovisno o vašim ambicijama i formi već sada možete odabrati cestovnu utrku po mjeri, odnosno rekreacijsku utrku od 6 kilometara ili polumaratonsku utrku od 21 kilometra, koja ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS). 

Na kružnom polumaratonu mogu sudjelovati svi stariji od 18 godina, dok je donja dobna granica sudionika za rekreacijsku utrku 12 godina, za što je potreban prethodan pristanak roditelja. Na utrci od 6 kilometara mogu sudjelovati i oni mlađi od 12 godina, za što je osim pisane privole roditelja nužna i potvrda liječnika sportske medicine. Trčanje neće zaobići ni one najmlađe, koji će svoju brzinu moći odmjeriti na dječjoj utrci.

Utrke kreću i završavaju na Poljičkom trgu u povijesnoj jezgri Omiša.

Kotizacije - prilika za pojedince i grupe 

Ako planirate sudjelovati na ovogodišnjem izdanju Omiškog polumaratona, sada je odlična prilika za uplatiti startnine. Otvorene su rane prijave, a to znači da će svi koji se prijave i izvrše uplatu do 15. srpnja za polumaratonsku utrku izdvojiti 25 eura, umjesto 30 eura, koliko će iznositi cijena redovne prijave, odnosno 38 eura i 45 eura za kasne i last minute prijave.

Cijene kotizacija za rekreacijsku utrku na 6 kilometara su nešto niže, pa ćete tako ako se odlučite za ranu prijavu i kupnju do 15. srpnja morati uplatiti 13 eura. Nakon tog datuma kreću redovne prijave, kada ćete za sudjelovanje na utrci morati izdvojiti 18 eura, odnosno 25 ili 30 eura, u periodu kasnih i last minute prijava.

Osim pojedinačnih prijava, do povoljnijih cijena možete doći i putem grupnih prijava. One se odnose na prijavu 10 ili više članova grupe koji sudjeluju na polumaratonu ili rekreativnoj utrci na 6 km. Grupnom prijavom ostvaruje se popust od 20% na ukupan iznos startnine u trenutku izvršenja uplate. 

Sport i avantura

Na naše se utrke lani prijavilo preko 500 rekreativaca i profesionalnih trkača iz 9 zemalja, čime je Omiš još jednom potvrdio status jednog od najpopularnijih sportsko-avanturističkih centara Hrvatske. Osim po trčanju, ovaj dalmatinski biser poznat je i kao neprikosnovena lokacija za rafting, kayaking, trekking, hiking, canyoning, slobodno penjanje i zipline. 

Foto: Ivo Pervan

Više informacija o Omiškom polumaratonu saznajte na njihovoj Facebook stranici ili pozivom na 021 861 350

Fotogalerija: Omiški polumaraton

Vaša reakcija na temu