Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: M. Pilić LIGHT IS LIFE Obilježavanje datuma na koji je Šibenik postao prvi grad na svijetu s javnom rasvjetom na izmjeničnu struju

LIGHT IS LIFE Obilježavanje datuma na koji je Šibenik postao prvi grad na svijetu s javnom rasvjetom na izmjeničnu struju

Autor je manifestacije Zoran Lučić - Luca

Manifestacijom 'Light is Life' devetu godinu za zaredom obilježava se datum na koji je Šibenik postao prvi grad na svijetu s javnom rasvjetom na izmjeničnu struju. 

'Povijesna je činjenica da je na Niagari proradila prva hidroelektrana, ali i da su nedugo nakon naši tadašnji gradski oci sagradili hidroelektranu Jaruga i 11 kilometara dug dalekovod od Lozovca do Šibenika kako bi mogla zasvijetliti naša javna rasvjeta', ističu organizatori. 

Ovogodišnje izdanje večeras u 21 sat u Kući umjetnosti 'Arsen' otvara predstava - performans 'Tesla - puni krug', autorskog tima Petre Radin i Marija Kovača, u produkciji kazališta Tvornica lutaka. Ulaz je besplatan.


Glavni program manifestacije održat će se u srijedu, 28. kolovoza, u 20.20 sati, kada će se s plutajuće bine održati koncert Big Banda Šibenik. Istovremeno će biti upriličen plesni performans Plesnog teatra 'Sjene' na terasi hotela Krka. Nakon koncerta Big Banda Šibenik, također s plutajuće bine, održat će se DJ performans s Teslinom zavojnicom.

Autor je manifestacije Zoran Lučić - Luca. Organizatori su TZ grada Šibenika i Jedriličarski klub Val.


Vaša reakcija na temu