Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay LOŠE NAVIKE Evo što ubija produktivnost

LOŠE NAVIKE Evo što ubija produktivnost

Izdvajamo nekoliko primjera

Vrlo je izazovno obaviti gomilu zadataka u kratkom vremenskom periodu. Kako biste povećali svoju produktivnost i uspješno izvršili sve što je potrebno, trebate se riješiti navika koje vas ometaju u radu.

Izdvajamo nekoliko takvih loših navika.

Neprestano pretraživanje interneta

Nemojte stalno 'googlati' ono što vam padne na pamet kao ni scrollati po društvenim mrežama svakih pola sata - to ometa produktivnost. Time se bavite jednom u danu, odvojite 'vrijeme za Internet'. 

Multitasking

Teško je usredotočiti se na više stvari odjednom. U 'multitaskanju' je, prema istraživanjima, uspješno samo 2% populacije. Izvršavajte jednu po jednu obvezu. 

Krivi redoslijed izvršavanja zadataka

Mnogi prvo obavljaju najjednostavnije zadatke s popisa, a potom one koji su zahtjevniji. Međutim, to je loša navika. Znanstvenici tvrde da se motivacija za rad smanjuje kako dan odmiče, stoga je bolje ujutro se 'riješiti' onog što zadaje veće muke. 

Nepotrebni sastanci

Za sve dogovore nisu nužni sastanci. Neka se pitanja mogu riješiti pozivom, e-mailom ili porukama.

Odgađanje budilice

Nekoliko dodatnih minuta u krevetu neće vas spasiti, samo će vas učiniti razdražljivima.

Vaša reakcija na temu