Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LOVE CARNIVAL RAVE: Maškare na struju u klubu Central!

LOVE CARNIVAL RAVE: Maškare na struju u klubu Central!

DJ Sonic iz Pariza, pionir francuske house scene i dugogodišnji miljenik dalmatinskih partijanera, nakon dužeg perioda ove subote se vraća u Split. Domaću potporu pružit će mu Pero FullHouse i Yelle

Kako je od strane Grada 2016. godine prekinuta tradicija održavanja tradicionalnog Krnjouse partyja na Peristilu, organizatori su (dok se nešto ne promijeni) posljednjih pet godina zabavu prebacili u klupske prostore i ugostili već preko 40 DJ-a lokalne i globalne house scene.

- Ne propustite najbolji zimski party pod maskama ove subote,  22. veljače, od 23 sata. Maškare na struju će rasplesati gostujući DJ Sonic iz Pariza, a domaću potporu pružit će mu Pero FullHouse i Yelle - poručili su organizatori Splitskog krnjevala.

DJ Sonic jedan je od pionira francuske house scene s početka '90-ih godina prošlog stoljeća. Karijeru je započeo 1990. puštajući u malim pariškim klubovima i underground rave partyjima. Na popularnom pariškom radiju FG vodio je emisiju Chill Out Show što mu je dodatno utjecalo na popularnost koja je dosegla status najpoznatijeg pariškog DJ-a, tada popularnijeg i od Laurent Garniera. Pod utjecajem house zvuka New Yorka, Chicaga i ranog Detroit techna, Sonic stvara svoj originalni house set koji mu omogućava nastupe u najprestižnijim klubovima i festivalima kao što su: Mayday 5 (Njemačka), Womb (Tokio), Limelight (New York), Jet Set Club (Moskva), Bliss (St. Maarten), Nikki Beach (St. Barth), Bar City (Hong Kong), Mad (Švicarska), Sircus Rave (Kanada), Mecca (Prag), Aquarius (Hrvatska), Privilège (Ibiza)… Od pariških klubova izdvojit ćemo Elysée Montmartre, Bataclan, L’Etoile, Manray, Rex Club, Queen, Folie’s Pigalle, Redlight, Bains Douches, Studio 287…

Godine 1994. pokreće svoju etiketu Omnisonus koja je upamćena po beskompromisnim house izdanjima od kojih danas neka dosežu astronomske iznose na Discogsu. Kao producent izdao je više od 40 singlova na prestižnim etiketama kao što su Nervous, Lafessé Records (Supermen Lovers)... Radio je glazbu za film s poznatim francuskim redateljem Marcom Carom (Delicatessen, The City of Lost Children) te je surađivao s NASA-om.

U Hrvatskoj je prvi put nastupio 1997. te je postao miljenik domaće publike u Dalmaciji gdje je redovito dolazio.   

Peru FullHousea slobodno možemo smatrati domaćim glazbenim odgajateljem generacija koji je kroz zvuk detroitskog techna evoluirao u suvremeni house s organskim primjesama, dok je pod aliasom Skeptik oslobodio svoju mračnu i eksperimentalnu stranu. Na Love Carnival Rave će svojom house selekcijom društvo praviti ovom francuskom house pioniru.

Pridružuje mu se i elektronička dama Yelle, jedna od najdugovječnijih ženskih ruku za splitskim putevima. Još uvijek znatiželjna kao prvoga dana, vječno je u potrazi za novom glazbom koja se bešavno spaja sa starim klasicima techna i housea.

- Ulaznice po popularnim cijenama od samo 70 kuna mogu se nabaviti u pretprodaji online ili na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshopa po Dalmaciji: Croatia Records, Tisak Media City Centar, Dancing Bear, Cro Fan Shop... Rezervacije stolova na tel: +385 (0)91 3323 234 - poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu