Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Željko Šunjić MAŠKARE ĆA MOGU MAŠKARE: Krnjevalsko ludilo od subote će vladati Splitom

MAŠKARE ĆA MOGU MAŠKARE: Krnjevalsko ludilo od subote će vladati Splitom

Počet će vjenčanjem tajnog ljubavnom para na Pjaci, a završiti šentencom i koncertom TBF-a u Đardinu

Ovogodišnji 'Spli'ski Krnjeval' počinje u subotu na Pjaci krnjevalskim vjenčanjem tajnog ljubavnog para - meštra i meštrovice ovogodišnjeg ljubavnog krnjevala. 

- Za ljubavni par odabiru se najistaknutiji mladić i djevojka koji su na neki specifičan način obilježili proteklu godinu. Nakon Nives Ivanković, Pjerina i Valentine, Ave i Pernara, te Ante Cash i missice Martine Mitar, u subotu će se doznati tko je par koji će se ove godine vjenčati na Pjaci. Kao svadbeni dar dobivaju ključ Grada Splita i zadatak da u sljedećih deset dana očiste Split od svih problema - poručuju organizatori.

Poslije vjenčanja nova maškarana gradska uprava podignut će zastavu na Pjaci i krenuti u obilazak Krnjevalske izložbe u Etnografskom muzeju. Krnjeval završava 5. ožujka u Đardinu, čitanjem šentence, Krnjom, proglašenjem najbolje maske i koncertom TBF-a, a za dane vladavine maškara organizatori su pripremili i brojna druga događanja, poput radionica za djecu i koncerata.

- Ove godine se glavni krnjevalski program premješta u Đardin. Ideja je da svi budu na jednom mjestu za razliku od prošle godine kada je program bio na Gatu, Rivi, Voćnom i Pjaci. Ove godine koncerti su čak četiri dana umjesto jednog. Tako u subotu otvara Leteći odred, nedjelja Cubismo, ponedjeljak Adastra, a na pokladni utorak TBF. TBF je jedan od pokretača novog Splitskog krnjevala na kojem nakon dugo godina i nastupa. Uz njihovu kreativnost te otkačenu ekipu iz Cukuna, Carstva Ladovine te glumce iz HNK željno očekujemo priču Šentence na daskama Čarobne šume. Tema je i previše za ovaj krnjeval. No kako je Potkornjak spaljen još prošle godine kako bi ukazao na problem na Marjanu, tako se ove godine bojimo što nas tek čeka - zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu