Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatska zajednica inovatora MEĐUNARODNI SAJAM Hrvatski inovatori osvojili pet medalja na IWIS-u

MEĐUNARODNI SAJAM Hrvatski inovatori osvojili pet medalja na IWIS-u

Zlato za drveni vodonepropusni umivaonik i WC školjku bez vode i kemikalija

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora hrvatski su inovatori sudjelovali na 18. međunarodnom sajmu inovacija IWIS 2024. koji se održao od 14. do 16. listopada 2024. u gradu Varšavi u Poljskoj. 

Na najvećem sajmu inovacija u Poljskoj predstavilo se više od 200 inovatora iz 10 zemalja svijeta. Posebnu pažnju privlačile su inovacije istraživačkih institucija, tehnoloških sveučilišta te inovativnih poduzeća i pojedinaca.

Hrvatski inovatori ostvarili su odlične rezultate. Osvojili su, naime, dvije brončane, jednu srebrnu i dvije zlatne medalje.

Zlatne medalje osvojile su inovacija 'Drveni vodonepropusni umivaonik' tvrtke Egorra d.o.o. te ekološka inovacija 'WC školjka bez vode i kemikalija' inovatora iz Pule Ervina Matića. Ista je inovacija imala veliko zanimanje i stranih gostiju sajma te je također nagrađena i posebnom nagradom Nacionalnog istraživačkog vijeća Thailanda.

Srebrnu medalju osvojila je inovacija za terapijsku masažu 'Smart Massage Glove' inovatorice Edite Petrić. Brončanim medaljama nagrađene su inovacije 'Sidro s pomičnim krakovima', čiji su autori Jadran i Ivica Pivačić, te 'Smart info Card' - čiji su autori Nikola Čizmić i Mirko Bajto

Vaša reakcija na temu