Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MELODIJE JADRANA Glazbeni spektakl počinje u petak

MELODIJE JADRANA Glazbeni spektakl počinje u petak

Održat će se od 21. do 23. lipnja u Galeriji Meštrović i Meštrovićevom Kaštilcu, a prvi na rasporedu je Gibonnijev koncert

Melodije Jadrana 2024. glazbeni su spektakl koji počinje ovoga petka, a na kojemu će svoje najnovije pjesme publici predstaviti Adi Šoše, Cambi, Domenica, Doris Dragović, Dražen Zečić & Anđela, Giuliano, Goran Karan, Hari Rončević, Ivica Sikirić Ićo, Ivan Ive Županović, Jelena Rozga, Lorena, Luka Nižetić, Tonči Huljić & Madre Badessa & Petar Šegedin Pjero, Marija Mirković, Marino, Mia Dimšić, Neno Belan, Saša Antić & Jordes, Tiho Orlić, TransAcoustic, Vanna & Sergej i Zorica Kondža.

Danas su predstavljene pjesme u AC Hotelu Split Melodija Jadrana, koje će se održati od 21. do 23. lipnja u Galeriji Meštrović i Meštrovićevom Kaštilcu. 

Tomislav Mrduljaš, direktor Dalmacija koncerta i Melodija Jadrana istaknuo je kako sve rade od srca i s velikim guštom.

- Svi ovi izvođači su tu jer žele tu biti i jer je za njih glazba život. To je naš način života. Pustili smo već tu sliku vizure s pozornicom i prepunim gledalištem. Nadam se da će to tako i ove godine biti. Nadam se i da će nas poslužiti vrijeme i da ljudima kažemo ovo je naša pjesma, ovo smo mi, slušajte naše pjesme i uživajte. Drago mi je što je ove godine Gibonni prve večeri, da krenemo, kako se kaže, 'muški'. Druga večer naš dragi Matej Meštrović i dolaze nam prvi puta La Scala i upravo su u Milanu gdje se trenutno pripremaju za Melodije Jadrana. Za zadnju večer smo pripremili 23 pjesme i nekako sam siguran da imamo fantastične pjesme. Mislim da je svatko dao svoj maksimum autorski i izvođački i da Melodije opet mogu ponijeti perjanicu da su najizvođenije pjesme na radijima - rekao je Tomislav Mrduljaš i dodao kako mu je cilj internacionalizirati događaj. 

Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije, istaknula je kako je ovaj festival izvrsna promocija Dalmacije.

- To je jedna prekrasna slika naše Dalmacije, ljudi i krajeva kroz našu pismu. Još me više veseli što se ove godine dovodi i klasična umjetnost na pozornicu. Melodije Jadrana su dale jednu posebnost našem gradu i županiji i samo tako dalje naprijed - poručila je Vladović.

A ono što je posebnost ovogodišnjeg izdanja Melodija Jadrana svakako je spoj klasične i zabavne glazbe. Naime, drugi dan 'Melodije Jadrana classic' održat će se u Meštrovićevu Kaštilcu, a program priprema poznati hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović uz pratnju gudačkog orkestra La Scala iz Milana. Slavni virtuoz izvesti će Vivaldijevo remek djelo 'Četiri godišnja doba'.

- Vjerojatno je Tomo Mrduljaš ima nekakve veze s tim što se spojila klasika s zabavnom glazbom, naš vjerojatno najveći autor u Dalmaciji. Matej Meštrović radi nešto između klasike i popularne glazbe, a Tomo je imao njuh i prepoznao ga. I baš ću ove godine stići na Mateja Meštrovića, nažalost ne na Gibonnija. Mi u službi ZAMP brojimo stalno neke stvari, pa je tako, na primjer, upravo Zlatan Stipišić Gibonni imao najveći broj nastupa u prošloj godini. Vidjeli smo koliki broj hitova nam je donijelo prošlogodišnje izdanje, pa vjerojatno i ove godine imamo 'pun pogodak' od festivala - istaknuo je Milan Majerović, savjetnik za komunikacije HDS ZAMP-a.

Filip Orlić, komunikacijski stručnjak i PR direktor u Millenium promociji, istaknuo je kako su projekt Melodija Jadrana komunicirali s publikom tijekom cijele godine.

- Već drugu godinu smo tu komunikacijski partner. Svi znamo koliko je Split i glazba isprepletena i od početka smo tu krenuli na jedan drugačiji način pa smo i u komunikaciji napravili iskorak. Ne radimo samo tijekom tri dana događanja, već kroz cijelu godinu. Da su rezultati tu pokazala je prva godina, rasprodana su sva tri dana festivala. Siguran sam da ćemo ove godine premašiti sve te brojke i ono što želimo reći je to da želimo da Melodije Jadrana obuhvate što šire područje, ne samo regiju ili državu - rekao je Orlić i dodao kako su i ove godine sva tri dana rasprodana.

Prva će večer tako obilježiti Gibonnijev koncert, drugu klasična glazba uz Mateja Meštrovića, a treće večeri izvest će se nove, skladbe različitih glazbenih stilova najpriznatijih autora i izvođača koje ćete moći pratiti u nedjelju na HRT1 s početkom u 21.10 sati.

Vaša reakcija na temu