Ako ste od onih koji misle da nema prave zime bez sarme, a da je pašticada ozbiljan životni događaj, imamo dobru vijest – NIRS iz Splita daruje veliku inox teću zapremine 12,7 litara, idealnu baš za takve pothvate.
Ali… postoji jedan mali, potpuno dalmatinski twist.
Kako sudjelovati?
Pravila su jednostavna:
- U komentaru na Facebook stranici Dalmatinskog portala označite (tagirajte) osobu za koju znate da kuha najbolje sarme
- Ako baš vi osvojite teću – osoba koju ste tagirali dužna vam je pokloniti godišnju zalihu zamrznutih sarmi
Jer realno – teća bez sarmi je samo lonac, a ovako svi dobiju nešto.

O nagradi
Poklanja se profesionalna OMS inox teća od 12,7 litara s poklopcem, pogodna za indukciju i sve vrste kuhanja. Riječ je o loncu kakav koriste restorani, ali savršeno funkcionira i u kućama gdje se kuha 'na veliko' - za obitelj, blagdane i one dane kad se ne pita koliko, nego ima li još.
Tko stoji iza darivanja?
Giveaway organizira NIRS Oprema, splitska tvrtka specijalizirana za opremu za ugostiteljstvo i kuhinje – od profesionalaca do ozbiljnih domaćih kuhara.
Preuzimanje nagrade moguće je u Splitu
Dobitnik će biti objavljen tjedan dana od ove objave na Dalmatinskom portalu
Tko je OMS?
OMS je europski proizvođač kuhinjskog posuđa specijaliziran za inox lonce i profesionalnu kuhinjsku opremu. Njihovi proizvodi koriste se u ugostiteljstvu, ali su sve popularniji i u kućanstvima jer nude trajnost, ravnomjerno provođenje topline i jednostavno održavanje. OMS teće su dizajnirane za dugotrajnu upotrebu, veće količine hrane i kuhanje bez kompromisa – baš onako kako to zahtijevaju sarme i pašticade.
Savjeti za najbolju sarmu (provjereno, domaće)
Ako već pričamo o ozbiljnoj teći, red je spomenuti i kako u njoj napraviti dobru sarmu:
• Kupus neka bude dovoljno kiseo, ali ne agresivan – ako je prejak, kratko ga isperite
• Meso neka bude mješavina svinjetine i junetine, s malo masnijeg dijela
• Riže ni previše ni premalo – da sarma ostane sočna, a ne zbijena
• U lonac uvijek idu komadi suhog mesa ili pancete – bez toga nema
dubine okusa
• Sarme se slažu tijesno, bez praznog prostora
• Kuhaju se polako, na laganoj vatri, i najbolja su – sutradan
I naravno: bez žurbe i bez nervoze, jer sarma to osjeti.