Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVA SEZONA TEATRA UZ MORE: Početak jeseni u znaku smijeha s provjerenim komedijama

NOVA SEZONA TEATRA UZ MORE: Početak jeseni u znaku smijeha s provjerenim komedijama

Doznajte što vas gledatelje čeka u listopadu

Zatvaranje ljetne sezone na Ljetnoj sceni Teatra uz more znak je da kazališna druženja sele u dvoranu Lora. Kao i prethodnih godina Teatar uz more ima provjereni recept za sve ljubitelje kazališta kako obogatiti društveni život u jesensko zimskim danima.

'S dolaskom jeseni Teatar uz more kazališna druženja seli u dvoranu Lora. Očekuju nas ljubavi, spletke, zanimljivi zapleti, intrige začinjene s velikom količinom smijeha. Stižu na repertoar i neki novi hitovi koji još nisu bili u Splitu, bit će i premijernih izvedbi, no jesen započinjemo komedijama koje su publiku već osvojile!', kaže Tadija Kolovrat iz Teatra uz more

Komedija 'Rulet' već odavno je rasprodala prvu jesensku izvedbu Teatra uz more te se i vraća u Split 27. listopada. Četiri rasprodane izvedbe tjednima unaprijed jasno iskazuju interes publike te se komedija 'Rulet' vraća u Split u nedjelju, 27. listopada u 18 sati.

Petra Kraljev, Jagoda Kumrić, Nika Barišić i Ana Uršula Najev energičnim i emotivnim izvedbama osvojile su publiku na prvu izvođenje te ne čudi što 'Rulet' uživa veliku popularnost.

Što se dogodi kad nas zavrti rulet života i kad se kuglica zaustavi baš tamo gdje ne želimo?

Otkrit će nam to u komediji Rulet četiri sjajna ženska lika - Karla (Ana Uršula Najev), Stella (Jagoda Kumrić), Rina (Nika Barišić) i Biska (Petra Kraljev). Djevojačka večer povest će prijateljice u misiju otkrivanja istina jer život, baš poput ruleta, često iznenadi. Srećom, ovi snažni likovi imaju oružje za borbu sa svim problemima - ogromnu količinu humora!

Rasprodanom premijernom izvedbom dinamični i simpatični dvojac - Konstantin Haag i Faris Pinjo upisali su se u srca Splićana. Već 9. listopada vraćaju se u Split u utrci za titulom novih splitskih miljenika.

Prema motivima teksta 'Majstor' izvanrednog Vanče Kljakovića na Teatar uz more vraća se zanimljiva, intrigantna i inteligenta komedija 'Džaba je najskuplje'. 

Mladi sveučilišni profesor i pisac Petar (Konstantin Haag) u svojim je najcrnjim danima - usred je razvoda, dobio je otkaz te se nalazi u kreativnoj blokadi. I kad pomisli da ne može gore slučajno upoznaje majstora Božu (Faris Pinjo), iako bi se mogli zapitati upoznajemo li ikad majstore sasvim slučajno.  A Božo?!  On je više od običnog majstora, on je majstor za sve! 

Na Teatar uz more prvi put 12. listopada stiže kultna komedija 'Državni lopov' Fadila Hadžića s potpisom Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha. Iako je tekst napisan pred više od 40 godina predstava je i dalje itekako aktualna a dramatizacija prilagođena današnjem vremenu.

Stoga na čudi što baš ova komedija punih 19 godina rasprodaje gledališta diljem regije i Europe a odigrana je više od 400 puta pred 150.000 gledatelja.

U produkciji Studio Teatra iz Zenice Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija itekako će vas nasmijati ovom uvijek aktualnom komedijom jer iako vrijeme prolazi neke stvari u našem društvu teško se mijenjaju. 

S razlogom je ovo jedna od najdugovječnijih predstava BiH koja još uvijek živi na kazališnim daskama.

Rijetko koja komedija ja izazvala interes publike kao komedija 'Kad udari južina'. Samo u Splitu pogledalo ju je već 7000 gledatelja no emotivno prijateljstvo Mimi i Gite i dalje ima publiku željnu novih izvedbi.

Petra Kraljev i Jagoda Kumrić još jednom u svom gradu 8. studenog izvode komediju koja obara sve rekorde gledanosti - 'Kad udari južina'!

Topla, emotivna i duhovita komedija govori o životnom prijateljstvu Mimi i Gite (Petra Kraljev i Jagoda Kumrić) koje zapada u krizu jer mnoge stvari jedna drugoj nisu rekle do kraja iskreno. Prešućene istine uvijek nađu trenutak za isplivati na površinu i dovedu nas u nezgodne situacije iz kojih se treba ispetljati.

Ulaznice se mogu kupiti:

- online na www.teataruzmore.comwww.entrio.hr

- knjižara-papirnica Papirko (Put Brodarice 4, Split pon-pet 7.30-20 sati i sub 8-19 sati)

- Dancing Bear (Dioklecijanova 6)

- Ghetaldus i Tisak media (City Center)

- blagajna u Lori (na dan izvedbe od 19 sati)

Vaša reakcija na temu