Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Igor Jakšić OCEANI LJUBAVI Neno Belan i Orkestar HRM za Dan zaljubljenih u HNK Split

OCEANI LJUBAVI Neno Belan i Orkestar HRM za Dan zaljubljenih u HNK Split

Kao gošće će mu se pridružiti Mia Dimšić i Romana Lalić Pejković

Neno Belan i Orkestar Hrvatske ratne mornarice te klapa Sveti Juraj HRM izvest će humanitarni valentinovski koncert 'Oceani ljubavi' u Hrvatskom narodnom kazalištu Split na Valentinovo 14. veljače s početkom u 19.30 sati. Kao gošće koncerta nastupit će Mia Dimšić i Romana Lalić Pejković, a prihod koncerta namijenjen je Zakladi vojne solidarnosti.

'Radujem se ovom za mene nesvakidašnjem iskustvu. Nemam često priliku nastupati u ovakvoj interesantnoj, big band postavi. Pored toga, uvijek rado nastupam na koncertima humanitarnog karaktera jer dobro je činiti dobro. Čut ćemo uglavnom obrade mojih pjesama, ali bit će i nešto tuđih, primjerice Oliverovih', kaže popularni pjevač i kantautor Neno Belan, frontman nekadašnjeg splitskog sastava Đavoli. 

Nekoliko pjesama Belan će izvesti s klapom Sveti Juraj HRM te u duetu s našom poznatom pop-pjevačicom i kantautoricom Miom Dimšić, te s Romanom Lalić Pejković. 

'Mia je pjevačica mlađe generacije koja se posljednjih godina nametnula na estradi. Romana je dama iz Makarske s kojom sam zajedno nastupio prije nekoliko godina na koncertu s tamošnjim puhačkim orkestrom. Ta mi se izvedba jako dopala pa ćemo istu pjesmu ponoviti i na predstojećem splitskom koncertu', dodao je.

Dirigent Tonći Ćićerić autor je aranžmana svih pjesama koje će biti izvedene na koncertu: 'Niz Belanovih uspješnica, istinskih evergreena, idealan je programski odabir za ovu priliku, u što će se, vjerujemo, uvjeriti svi oni koji Dan zaljubljenih provedu u splitskom Teatru uz Nenu Belana i Orkestar HRM. Mornarički glazbenici ovim koncertom nastavljaju niz suradnji s eminentnim hrvatskim estradnim glazbenicima. Svevremenske pjesme iz opusa Nene Belana, još od njegovih godina u splitskim Đavolima pa sve do recentnih ostvarenja s njegovim Fiumensima i drugim glazbenim suradnicima, na ovom će valentinovskom koncertu zazvučati u nešto drugačijem glazbenom ruhu, pomaknutom prema big-band i revijskom izričaju, u maniri Orkestra HRM. Humanitarni aspekt koncerta vezan je uz Zakladu vojne solidarnosti. Njome, u ime Republike Hrvatske, upravlja Ministarstvo obrane i ona je osnovana s misijom pomoći socijalno ugroženim obiteljima pripadnika Hrvatske vojske ili djelatnika Ministarstva obrane, u slučaju nekih njihovih oboljenja ili pogibija. Znamo svi da je vojnički poziv jako riskantan i zna biti opasan. Drago nam je što i ovim koncertom možemo doprinijeti ostvarenju njezine svrhe i pomoći našim kolegama koji se nađu u nevolji', zaključio je.

Vaša reakcija na temu