Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Omiljeni voditelj otvorio dušu: Ostavljam Editu Lučić Jelić!

Omiljeni voditelj otvorio dušu: Ostavljam Editu Lučić Jelić!

S učenicima OŠ Mejaši snimio je prvu Hajdukovu dječju pjesmu 'Vridilo se rodit'

Poznati voditelj jutarnjeg showa Radio Dalmacije, Siniša Garbin, snimio je, zajedno s učenicima OŠ Mejaši, prvu Hajdukovu dječju pjesmu 'Vridilo se rodit'. 

'Dica su najiskrenija bića na svitu, neiskvarena, i s njima je najlakše radit. I ja sam gušta ka' malo dite. Imam dvoje dice, pa sam na njih slab, ovo je bio moj osobni gušt!', poručio je Garbin. 

Simpatični voditelj koji, svakog dana, zajedno s Editom Lučić Jelić, budi Dalmaciju u 6 ujutro, ujedno je i pjevač benda Mjesni odbor, ali je prije svega, kaže, dite sa škoja:

'Bilo je vrhunski odrastat u Gornjem Selu, između pojave interneta i redukcije struje. Današnja dica nemaju šta doživjeti doli, jer imaju sve. Mi nismo imali puno, ali smo se zato znali veselit svemu. Kad je Internet doša na otok i kad su ga greškom doveli u moje selo, ja vam ne mogu opisat tu tu feštu. I danas volin kad nestane struje, odma me vrati u djetinjstvo'.

Garbin se na radiju, kaže, pronašao:

'Ja sam se, ka osmogodišnjak, igra radijskog voditelja s kazetama. Najviše uživam u eteru, slušatelji su moj početak i kraj. Već znam kad na naš radijski WAPP stigne poruka, kako se zove slušatelj koji je posla, di radi, šta ga muči taj dan. Čak sam s nekima od njih razmijenio i privatne brojeve, jer nam je bilo malo ono ćakule u eteru, pa se i privatno čujemo'.

Upitali smo Garbina i što bi njegova majka Anita rekla, kakav je bio kao dijete.

'A plaka sam stalno. Zvali su me plačip***. Bilo je dovoljno da mi pokaže prst upozorenja, ja bi počea plakat. Na meni nije trebala trenirat strogoću, ja bi se unaprijed sam kaznija i isplaka. Koliko sam tada plaka, sad se valjda toliko smijem. Mater mi je bila stroža, a otac puno popustljiviji, kao ja danas'.

Obitelj mu je, dodaje, velika podrška i inspiracija, ali i izvor kritike.

'Mater i otac mi uvik žugaju, moga si ovo ovako, ovo ti nije bilo u redu. Jedino babi je sve smišno što kažem, ona voli rock n' roll i što je moj humor crnji, to je njoj smišnije. Kad je došla u splitske toplice, naravno, pohvalila se svima da joj unuk radi na Radio Dalmaciji, jer se na Šolti nema kome hvalit'.

Priznao nam je i da je jako emotivan:

'Recimo, prije mjesec dana sam s Editom bio u Zagrebu, bile su snježne vijavice, smrzli se. Kad smo prošli sveti Rok i kad je nas bura probila, otvaraj prozor, gasi klimu! Od sriće sam, kad san vidija more i billboard Radio Dalmacije, zasuzio. To nekome zvuči glupo, ali znam da nisam jedini, tako nam puno slušatelja šalje poruke s puta, jer su nam svima i tri dana bez Dalmacije previše!'. 

Kaže kako i nakon 14 godina uživa biti dio Mjesnog odbora:

'Nije bitno koliko smo koncerata svirali, svaki put je taj adrenalin prije izlaska na pozornicu, osjećaj je isti. Gostovali smo i u Večernjem showu s Giulianom, obradili njegovu pjesmu 'Život si moj potrošila', tu smo dobili puno pozitive i poziva na gaže', rekao je Garbin pa poručio:

'To je prirodna simbioza, Hajduk i Radio Dalmacija, tako da san se s gušton uključija u projekt 'Vridilo se rodit'. Dica su sve šta imamo, a ovi momci šta su ušli u polufinale Lige prvaka to su i dokazali!'.

Za kraj nas je zanimalo i planira li put u Nyon.

'Ubit će me Edita, ali vridilo bi! Edita, ostavljam te samu!'.

Vaša reakcija na temu