Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com MALA ŠKOLA PIVARSTVA: Pivo koje je prvi izbor Vatikana može se piti i u Splitu

MALA ŠKOLA PIVARSTVA: Pivo koje je prvi izbor Vatikana može se piti i u Splitu

Benediktiner se proizvodi u starom benediktinskom samostanu Ettal u Bavarskoj

Benediktiner je specijalno pšenično pivo gornje fermentacije, proizvedeno prema originalnom receptu starom 400 godina. Mjesto proizvodnje se odvija u starom benediktinskom samostanu Ettal u  Bavarskoj, specifičnost ovog piva je u kvascu koji dozrijeva u podzemnim prostorijama višestoljetnog samostana, kombinira organske, netretirane sirovine vrhunske kvalitete koje su proizvedene u granicama samostana.

Pivo je dobitnik nagrade za kvalitetu 'Superior Taste' i nagrađeno je s maksimalne tri zvjezdice. Baš iz tih razloga je i prvi izbor Vatikana kada govorimo o pivu.

Ovo je pivo karakterizirano punim okusom i uravnoteženom voćnošću. Boja mu je zlatno do jantarno žuta, a njegov stil je kellerhefe weizen. 

Od prošlog tjedna točeni Benediktiner može se kušati u splitskom pubu Plan B.


Vaša reakcija na temu