Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press POMAK Novi ciklus besplatnih radionica za srednjoškolce

POMAK Novi ciklus besplatnih radionica za srednjoškolce

Evo kako se možete prijaviti

'POMAK' je projekt kojim udruga Mentor želi potaknuti mlade da se bolje brinu o sebi - kroz rad na vlastitim životnim vještinama kao što su samopouzdanje, komunikacija, donošenje odluka i nošenje sa stresom, u krugu svojih vršnjaka.

'U sklopu projekta, kojeg financijski podržava Središnji državni ured za demografiju i mlade, organiziramo besplatne radionice za srednjoškolce koji žele raditi na unaprjeđenju svojih socijalnih i emocionalnih vještina', poručuju organizatori.

Sljedeći ciklus radionica započinje 18. travnja 2024. u 20.00 sati u prostoru udruge Mentor, a svi zainteresirani srednjoškolci mogu se prijaviti za besplatno sudjelovanje putem prijavnice. Sudjelovanje na radionicama je potpuno besplatno, održavaju se jednom tjedno, a jedna radionica traje 1 sat i 30 minuta. 


Teme koje će se obrađivati na radionicama su sljedeće:

- Mogu se mijenjati na bolje: uvod u rad na sebi kroz tehnike usmjerene svjesnosti i vještine socijalnog i emocionalnog učenja, jačanje samosvijesti, samopouzdanja, osobna identifikacija misli, osjećaja i pozitivnih osobina koje utječu na odluke i djelovanje.

- Moje misli nisu isto što i ja: sposobnost upravljanja osjećajima, samokontrola, prepoznavanje stresora, strategije nošenja sa stresom.

- Donosim odluke u svom najboljem interesu: pronalaženje pozitivnih, realno utemeljenih rješenja problema, njihovo provođenje i vrednovanje, mogućnost procjene dugoročnih posljedica svojih postupaka.

- Odnosi su moja odgovornost: mogućnost odupiranja negativnim pritiscima grupe, konstruktivno rješavanje konflikata.

- Mogu biti tu za druge: procjena i razumijevanje osjećaja drugih ljudi, izgradnja povjerenja, razvoj empatije i sposobnosti sagledavanja situacije iz perspektive druge osobe.

- 3 radionice grupne podrške: razgovori o stvarima koje vas budu najviše zanimale, međusobno savjetovanje i podrška

Uz prijavnicu, za sve ostale informacije o projektu 'POMAK - podrška mladima u aktivnoj brizi za vlastito zdravlje' i načinu uključivanja u aktivnosti, možete posjetiti stranicu ili im se javiti putem e-maila: mentor.split@gmail.com.

Vaša reakcija na temu