Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pozivaju se umjetnici da pošalju svoje radove u 'Litnju kužinu'

Pozivaju se umjetnici da pošalju svoje radove u 'Litnju kužinu'

Otvaranje izložbe je planirano 20. srpnja

Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku raspisali su javni poziv umjetnicima za sudjelovanje u art & craft skupnoj izložbi 'Litnja kužina'. Riječ je o izložbi koja će se ove godine održati po četvrti put. Otvorenje je planirano za 20. srpnja, nakon čega će izložba biti postavljena u Galeriji kluba Azimut do prve polovice rujna ove godine. 'Litnja kužina' od samih početaka izaziva veliku pozornost javnosti – što umjetnika, što publike.

Prijave izlagača zaprimaju se na e-mail info@azimut.art s naznakom 'Za Litnju kužinu', a poziv vrijedi umjetnicima iz cijele Šibensko-kninske županije i šire.

U prijavi je potrebno navesti svoje ime i prezime, umjetničko ime/ naziv pod kojim bi izlagali, opisati što izlažu te poslati fotografije svog djela ili više njih, kao i kontakt broj. Rok za prijavu za sudjelovanje je 1. srpnja ove godine, a rok za slanje radova je 10. srpnja.

'Nakon zatvaranja prijava, kontaktirat ćemo odabrane autore s informacijama o načinu slanja, odnosno dostave radova koje bismo rado vidjeli u postavi ovogodišnje izložbe', upućuje Magdalena Šetka Jelković, voditeljica projekta 'Litnja kužina'.

Sudjelovati mogu likovni amateri i profesionalci, a broj djela koja će biti izložena je ograničen, dok je samo sudjelovanje besplatno. Na otvorenje izložbe pozvani su i svi autori čiji će radovi biti odabrani i izloženi u okviru skupne izložbe 'Litnja kužina'.

'Veliko je zadovoljstvo biti u poziciji raditi ovakva događanja, i stvarati prostor umjetnicima da se izraze prema vani, pokažu publici i steknu uvid u svoj rad iz jedne nove perspektive. Izložba je pokrenuta prije četiri godine, u startu je izazvala hype koji otada ne jenjava na što smo posebno ponosni jer ovu izložbu ne radimo za nas, već za umjetnike i njihovu publiku', poručili su organizatori, udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku.

Vaša reakcija na temu