Poznate Hrvatice slave Majčin dan: 'Nema veće slabosti, ni veće supermoći od one kad si majka' ili 'Slušaj mater'

Poznate Hrvatice slave Majčin dan: 'Nema veće slabosti, ni veće supermoći od one kad si majka' ili 'Slušaj mater'

Znate onu 'ajme, pretvaram se u svoju mater'?

Danas je Majčin dan, blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja pa i u Hrvatskoj obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Brojne poznate Hrvatice na društvenim mrežama posvetile su status povodom blagdana svojim majkama, a neke od njih koje su majke napisale su nešto i tim povodom.

- Ovo je moja mama, 'ko god je upozna, svi je vole - vesela, okretna, lucidna, duhovita, da ne nabrajam... i to sa sve svoje 82 godine. Kad je nije bilo kući, to je za mene bila kuća bez srca. U najtežim trenucima mog života je uvijek bila briljantno točna: 'Ćerce, slušaj, samo naprid i ne misli na jučer. To je prošlo, a šta je prošlo, prošlo je... 

Ej dušo (zove me na telefon) reci mi di si? Jesi jela? Biće nisi? Alo, sad me zvala jedna da nešto pišu o tebi. A ja joj kažem: 'Boga ti, a da o kome će?' Pa sam čitala u Slobodnoj da te nešto napa' onaj pop. I ja nabavila broj i lipo sam mu sve objasnila. I još sam mu rekla, ako te još koji put spomene, da ću mu ja Boga pokazat. I bija je sad na televiziji, ma te nije ni spomenija... A nekidan jedna u busu kaže nešto 'Severina'. I ja pitam: 'Šta Severina?' A ona kaže: 'A ali je vi poznajete?' Na to ću ja: 'Jesam, od malih nogu je znan'. Slušaj, ćerce, ti znaš 'ko si i mater zna i da se cili svit okrene protiv, 'onaj gore' zna. A znaš i ti i viruj u sebe, jesi me čula? Nego, di mi je unuk? Daj mi dite na telefon… Aloo, baba je, muzuviru moj....'I tako vam je meni s njom...' Nek' te čuva Gospa Sinjska, sine moj, a mater se moli za te'. I ja za te…

To je mater. Sretan ti majčin dan, volim te, Mama  - napisala je uz fotografiju Severina uz hastag ‘slušaj mater’.

Poznata plivačica Dina Levačić je svojoj mami poručila:

- Mama je tu da ti čuva leđa i kad misliš da ne treba. Jedna je mama.

Maja Šuput je poručila da je samo jedna mama i da bez njih ništa ne bi bilo isto.

Marijana Batinić je napisala poduži status:

- Znate onu 'ajme, pretvaram se u svoju mater'? Mama je tu da te utješi, da ti je oslonac, da te prva prekori, ali i pruži bezuvjetnu ljubav. Sve to je bila moja mater meni, sve ću to, nadam se, biti i ja svojoj Eni (i ovoj malenoj koja uskoro stiže). Nema do matere! Njezina kombinacija kritike i ljubavi je jedinstvena - dođeš po utjehu, ona te prvo iskritizira pa tek onda utješi, jer...odgoj prije svega! Ali uvijek znaš da će svoj život u svakom trenu pauzirati i pojuriti da te zagrli i voli, pa čak i onda kad odustaneš sam od sebe... Sretan Majčin dan svim superženama koje rade najljepši i najteži posao... I svima onima koji poštuju, cijene, vole i paze svoju mater. U jednom dokumentarcu o bliskim iskustvima sa smrću kojeg sam nedavno pogledala jedna je žena rekla da je, odlazeći s ovog svijeta, vidjela zrake majčine ljubavi koje pršte u svemir... Ima li išta uzvišenije od majčine ljubavi - pitala se na kraju poznata voditeljica.

Antonija Mišura Sandrić podijelila je fotografiju na kojoj pozira u društvu svoje kćerkice Tare te je svima čestitala Majčin dan.

Glumica Nataša Janjić pozirala je sa sinom i napisala:

- Nema veće slabosti, ni veće supermoći od one kad si majka. Sretan majčin dan - poručila je Splićanka.

Fotografije sa svojim majkama podijelile su i Anamarija Asanović, Ana Gruica Uglešić, Danijela Dvornik i brojne druge poznate dame. Bivši Hajdukovac Filip Bradarić je svojoj supruzi Melaniji čestitao njen dan, a podijelio je fotografiju nje i njihovog sina.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(65079, "");
Pregledaj komentare
29