Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press PREDAVANJE Je li Zemlja u središtu svemira?

PREDAVANJE Je li Zemlja u središtu svemira?

Dr. sc. Vladis Vujnović gostovao u Muzeju Apoksiomena

Večeras je dr. sc. Vladis Vujnović održao vrlo zanimljivo predavanje na temu 'Je li Zemlja u središtu svemira?' u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju i proveo okupljene kroz povijest astronomskih istraživanja i otkrića od vremena kad se mislilo da je Zemlja u središtu svemira pa do danas kad se pitamo o postojanju tamne materije i energije. 

Predavanje je organizirano u suradnji Astronomskog društva 'Leo Brenner', Hrvatskog astronomskog saveza i Lošinjskog muzeja, povodom početka obilježavanja 30. obljetnice osnutka astronomskog društva i 130. obljetnice od početka rada povijesne Zvjezdarnice 'Manora' koja je bila druga zvjezdarnica po starosti i prva civilna zvjezdarnica na području Hrvatske te 9. zvjezdarnica osnovana na području tadašnje Austro-Ugarske monarhije 10 godina prije Zagrebačke. 

Prije početka predavanja prisutne je u temu predavanja uveo predsjednik Astronomskog društva 'Leo Brenner' i glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević koji je posebno pozdravio počasnog predsjednika Astronomskog društva 'Leo Brenner' Valtera Martinolića koji je prije 30 godina osnovao astronomsko društvo na Lošinju.

Vaša reakcija na temu