Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Premijera predstave 'Reci AAA...' u subotu u GKL-u

Premijera predstave 'Reci AAA...' u subotu u GKL-u

Prilagođena je djeci starijoj od tri godine

U Gradskom kazalištu lutaka Split će u subotu, 20. travnja s početkom u 19 sati biti premijerno izvedena predstava 'Reci AAA…', podnaslova Mali lav i veliki strah, autora Branka Ružića, a u režiji Branimira Rakića, glumca GKL-a i redatelja nekoliko naših, publici poznatih, predstava: 'Paško u knjižnici', 'Kako su Ljiljo i Kosjenka pobijedili Zlu Neslogu' i 'Zlatna ribica'.

Branimir Rakić, redatelj predstave, ističe: 'U ovoj zabavnoj i poučnoj priči vodimo vas u egzotični svijet Afrike. Upoznat ćemo malenog lava koji pripada jednoj od najhrabrijih vrsta životinja. No, naš lavić, kao i svatko od nas suočava se s različitim vrstama strahova, uključujući i strah od zubara.

Predstava ističe važnost suočavanja sa strahom i pokazuje djeci kako se lakše mogu nositi s njim. Kroz razigrane dijaloge i maštovite scene, mali lav shvaća da je najveća hrabrost u suočavanju s onim što nas plaši. Ova priča ne samo da potiče djecu da prevladaju svoje strahove već podsjeća i nas odrasle kako svi mi imamo neki svoj skriveni strah. Poruka je univerzalna: strah nije neprijatelj, već izazov koji može biti savladan uz podršku obitelji i prijatelja te vlastitu snagu i hrabrost. Ljepota predstave leži u tome što nas podučava da je u redu biti uplašen, ali je važno skupiti snagu i suočiti se sa strahom'.

U predstavi igraju Milena Blažanović, Milana Buzolić i Stipe Gugić.

Kreaciju lutaka, scenografije i kostima potpisuje Danira Matošić, tehnologiju i izradu lutaka Nenad Keč i Danira Matošić, izradu scenografije Nenad Keč i Mihajlo Petrović, a izradu kostima Mirela Marunčić i Sonja Obradović. Za scenski pokret zaslužna je Anja Ostojić, glazbu u predstavi kreirao je Matija Antolić, svjetlo je oblikovao Lucijan Roki, a ton Franko Perić.

Predstava će premijerno biti izvedena u subotu, 20. travnja u 19 sati, prilagođena je uzrastu 3+, a raspored izvedbi kao i informacije o ulaznicama dostupni su na www.gkl-split.hr.

Vaša reakcija na temu