Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIJAVITE SE: U petak starta 28. Komiška regata

PRIJAVITE SE: U petak starta 28. Komiška regata

Velikom broju jedriličara ova po mnogo čemu posebna regata označava početak sezone odobalnih regata

Pred nama je još jedna Komiška regata. Kao i svih ovih godina, jedriličarski klub Labud je organizira uz veliku pomoć Nautičkog centra Komiža grada Komiže i TZ Komiže. Velikom broju jedriličara ova po mnogo čemu posebna regata označava početak sezone odobalnih regata. Prve asocijacije su otvorena pučina, dobar vjetar i prve sezonske opekotine od sunca, a onda, Barjaci, Knežev rt i pred jedriličarima odjednom bljesne neponovljiva Komiža, stisnuta između zelenih uzvisina i neba, izranja iz mora, kao biser iz školjke.  Posljednjih godina znao se desiti i jak vjetar na povratku, koji je zahtijevao od jedriličara maksimum umijeća i vještina da završe regatu, što je pružalo taj posebni, off shore ugođaj.

Dodatna motivacija neka bude i to što se tri omiljene Labudove regate krstaša od ove se godine jedre i za 'Lukša Cicarelli CUP'. Dvadeset i osma Komiška regata prva je u nizu, a bodovi osvojeni na njoj mogli bi biti i presudni za osvajanje ovog vrijednog trofeja.

Sustav je tako kreiran da omogući i manjim jedrilicama, ali i onima koji jedre u velikim skupinama prema redovnom razvrstanju, da ukoliko odjedre sve tri regate (Komiška, Mrduja, Viška), budu u poziciji za osvajanje ovog trofeja. Promicanje jedrenja na krstašima, glavni je cilj ove inicijative, koja svjesno u prvi plan stavlja jedrilice i posade koje sudjeluju u najmasovnijim skupinama na našim regatama i samim tim teže dolaze u poziciju za osvajanje vodećih mjesta.

- Doživite i vi čari 'Komiške'. Prijave možete obaviti online, a ostali dokumente regate nalaze se na stranici Labuda - poručili su organizatori.

PROGRAM:
ČETVRTAK, 23.5.2019.
Dolazak natjecatelja, registracija i pregled krstaša. Sastanak kormilara u 20:30h.
PETAK, 24.5.2019.
Prvo navigacijsko jedrenje SPLIT - KOMIŽA - duljina 36 Nm.
9:00h - ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.
SUBOTA, 25.5.2019.
U organizaciji Nautičkog centra Komiža u subotu u 20:30 sati organiziran je domjenak u Konobi BAK (Ulica Bar. Eugena Ransonne 6) uz glazbu Little Sister Banda i švedski stol (piće je trošak natjecatelja).
NEDJELJA, 26.5.2019.
Drugo navigacijsko jedrenje KOMIŽA - SPLIT - duljina 36 Nm.
9:00h - ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.
20:30h - proglašenje pobjednika s podjelom nagrada (prostorije JK labud)
Vaša reakcija na temu