Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot: RTL Prodao vlastitu kuću da ostvari svoj dječački san: Rekli su da sam lud, uloži u apartmane i budi siguran

Prodao vlastitu kuću da ostvari svoj dječački san: Rekli su da sam lud, uloži u apartmane i budi siguran

Ludost se isplatila jer se u doba korone i produljene samoizolacije videoigre prodaju daleko bolje od apartmana

Gorski kotar postao je kulisa za prvu videoigru čija se radnja odvija u cijelosti u Hrvatskoj. Dok istražuju misteriozni nestanak djevojke dva glavna lika susreću se s imenima hrvatskih naselja i osoba te lokalnim mitovima i legendama. Da ostvari svoj dječački san i pokrije troškove, autor igre poduzeo je prilično radikalan, ali hrabar potez, javlja RTL.

Sveti Kotar naziv je video igre koja bi trebala na tržište sletjeti u kolovozu iduće godine. Puljanin Marko Tominić toliko vjeruje u uspjeh da je prodao vlastitu kuću kako bi pokrio troškove realizacije.

'Rekli su da sam lud, većina njih, rekli su uloži u apartman, iznajmljuj i bit ćeš siguran', izjavio je Tominić, vlasnik studija za razvoj videoigara.

No ludost se isplatila jer se u doba korone i produljene samoizolacije videoigre prodaju daleko bolje od apartmana.

'Industrija videoigara je višestruko veća od filmske industrije i muzičke industrije zajedno', rekao je Tominić.

U njegovoj ćete igri utjeloviti mađarske turiste u potrazi za svojom nestalom kolegicom, a putem ćete morati donijeti niz odluka o kojima će ovisiti vaš uspjeh.

'Dakle, ne radi se o hororu u smislu da izlaze čudovišta, da ima nekih rezanja i krvi, već se sve bazira na mentalnom stanju likova', pojasnio je Tominić.

A priča će vas voditi kroz maglovite noćne pejzaže Gorskog kotara.

'To sve započinje s pričom koju piše Marko, ilustratorom Mirkom koji crta stvari, oni jednom kada naprave te crteže, napišu neku priču, oni to proslijede meni', izjavio je programer Goran Vinković.

U razvoju igre sudjeluje deveteročlani tim na čije plaće odlazi 95 posto budžeta. Žalosno je, tvrdi Marko, što Hrvatska ne potiče ovu industriju kako to čini većina europskih zemalja.

'Može se super pristojno živjeti od toga, ali počeci su jako teški', poručio je.

Nakon što je potrošen novac od prodaje kuće financiranje se nastavilo putem internet platforme Kickstarter gdje su ljubitelji video igara iz cijelog svijeta ovu ideju podržali s čak 50.000 eura. A za njezin dovršetak Marko se nada da će mu se javiti i hrvatski sponzori.

Vaša reakcija na temu