Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRVI DAN LJETA: Split slavi Svjetski dan glazbe na ulicama i trgovima

PRVI DAN LJETA: Split slavi Svjetski dan glazbe na ulicama i trgovima

Besplatni koncerti u gradu

Proslavom Svjetskog dana glazbe na ulicama i trgovima Split tradicionalno slavi prvi dan ljeta. Ove godine obilježava 14. rođendan u gradu glazbe, u organizaciji HGU Split. Tradicionalno, sugrađane i goste počaste besplatnim koncertima na gradskim ulicama i trgovima.

Već od 11 sati tako na Pjaci Hrvatsko glazbeno društvo Biranj iz Kaštela označava početak jedinstvene manifestacije. 

Glazbena fešta se nastavlja na Voćnom trgu od 20 sati nastupima Blue eyesa i Disco magica.

JB trio će se pak pobrinuti za vrhunski ugođaj na Obrovu. 

Nema sumnje da će još jedna lijepa splitska razglednica biti poslana u svijet. 

- Drago nam je što je Svjetski dan glazbe postao jedan od prepoznatljivih događaja Splita - kazala nam je Ivana Gutović Čičo, tajnica HGU Split.       

Zahvalila se splitskoj Turističkoj zajednici koja je od početaka stala uz organizaciju Svjetskog dana glazbe.

Proslava Svjetskog dana glazbe u Splitu je krenula idejom produljenja turističke sezone, čime bi se povećali i nastupi splitskih glazbenika. Sezona  bi se, podsjetimo se, ne tako davno, kao i 'gaže', zahuktavale početkom srpnja. 

- Zato sada imamo 'slatke brige', glazbenici počinju nastupati ranije, tako da je teško pronaći slobodne bendove -  zaključila je Gutović Čičo.

Proslava Svjetskog dana glazbe je pauzirana bila samo jednom, tijekom pandemijske godine, nakon čega se vratila u punom sjaju na radost domaćih i gostiju.

Vaša reakcija na temu