Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Prvi put u Splitu: Jedno do najvećih robotičkih natjecanja u Hrvatskoj održat će se na FESB-u

Prvi put u Splitu: Jedno do najvećih robotičkih natjecanja u Hrvatskoj održat će se na FESB-u

Natjecat će se 73 ekipe, a čine ih učenici od 9 do 19 godina

Jedno od najvećih robotičkih natjecanja u Hrvatskoj 'RoboStart 2018.' po prvi put će se ove godine održati u Splitu, a domaćin je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Natjecanje, koje organizira Hrvatski robotički savez (HROBOS) uz suorganizatore udruge Hrvatsko društvo za robotiku i Udrugu Mladi robotičari Split, počinje u subotu u 10 sati, a nastupit će 73 ekipe s oko 150 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Natjecanja Hrvatske lige robotičara održavaju se već sedmu godinu, a osnovni cilj je poticanje interesa za robotiku i programe robotičke edukacije koje provodi Hrvatski robotički savez i udruge udružene u Savez. Sudionici su učenici od 9 do 19 godina koji se natječu prema pravilima svjetskog RoboCup Junior natjecanja, uz dodatak par novih atraktivnih disciplina. 

Vaša reakcija na temu