PUB LEOPOLDS Na točionike se vraća najbolje hrvatsko pivo - Imperial IPA!

PUB LEOPOLDS Na točionike se vraća najbolje hrvatsko pivo - Imperial IPA!

Od četvrtka do nedjelje dostupne su četiri vrste piva iz LAB-ove radionice

Ovoga četvrtka u kultnom pubu Leopolds, iza HNK, splitska pivovara LAB Split premijerno vraća na točionike pivo koje je proglašeno za najbolje hrvatsko pivo u 2018 godini - Imperial IPA!

- IPA je najčešće pivo s preko 6% alkohola i izražene hmeljne gorčine! Britanija je u vrijeme najjače kolonizacije imala pravilo da svakog oficira pripada galon piva dnevno kao vrsta nadnice. Problem nastaje u Indiji, kako su temperature u Indiji bile previše visoke da bi se proizvodilo pivo, bilo je potrebno osmisliti pivo koje je moglo da netaknuto preživi mučno šestomjesečno putovanje iz Britanije u Indiju brodom. Rješenje je bilo jako zahmeljeno pivo gdje je hmelj služio kao prirodni konzervans! Takvo pivo ne samo da je preživjelo putovanje, nego se ispostavilo da je još i dobilo na kvalitetu. Tako je nastala prva IPA - India Pale Ale! - pojašnjavaju iz ove splitske pivovare.

Koristeći tu logiku i podižući ljestvicu dolazimo do pojma Imperial IPA ili Trostruka IPA. Imperial Barba je IPA s preko 8,5% alkohola i dvostruko više hmelja od uobičajenih IPA! 

Od četvrtka pa do nedjelje, na topionicima su dostupne 4 vrste piva iz LAB-ove radionice: Imperial IPA, IPA, Barbara Munjas Pale Ale i lagani ljetni Stout.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(45531, "");
Pregledaj komentare